"Κούρεμα σε Συνεργατισμό" - "Βρόμικος παρασκηνιακός θόρυβος"

Απάντηση στις φήμες που κυκλοφορούν έντονα τον τελευταίο καιρό, περί κουρέματος του Συνεργατισμού, έδωσε ο Ανδρέας Μουσκάλλης, Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Εταιρείας Συμμετοχών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ.Μουσκάλλης χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ως έναν βρόμικο παρασκηνιακό θόρυβο για τον Συνεργατισμό, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ανέφερε ότι όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από συγκεκριμένη πηγή.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Μουσκάλλης ανέφερε ότι η υπόσκαψη αυτή γίνεται ίσως γιατί ο Συνεργατισμός βρίσκει τον ρυθμό του και ο κόσμος άρχισε και

πάλι να τον εμπιστεύεται. Κάποιοι, πρόσθεσε, ίσως να ανησυχούν από αυτή την εξέλιξη.

Ο Αντρέας Μουσκάλλης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μαρτυρά κάτι κακό στα κεφάλαια του συνεργατισμού, τα οποία είναι μεγαλύτερα από όλες τις εμπορικές τράπεζες.

Όπως επεσήμανε, ο Συνεργατισμός παράγει οικονομία, παρά τα λάθη του παρελθόντος. Υπογράμμισε δε ότι οι ψίθυροι αυτοί στρέφονται εναντίον ολόκληρου του Κυπριακού λαού, γιατί οι περισσότεροι πολίτες είναι μέτοχοι στον Συνεργατισμό. Δεν υπάρχει, κατέληξε, κανένας λόγος πανικού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ισπανική εταιρεία Αλταμίρα δεν πρόκειται να κάνει ό,τι θέλει, ούτε να βγάλει κόσμο από τα σπίτια του.

Σχετική ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Εταιρείας Συμμετοχών, στις 09 του μήνα, ανέφερε, με αφορμή τα αποτελέσματα του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ότι απορρίπτεται η άδικη, υπόγεια και παρασκηνιακή υπόσκαψη των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η σταθερή πορεία που διαγράφει ο Συνεργατισμός, κάτι που απορρίπτει την άδικη, υπόγεια και παρασκηνιακή υπόσκαψη των τελευταίων εβδομάδων.

Καλούμε τα Μέλη – πελάτες του Συνεργατισμού να μελετήσουν την πρόσφατη αξιολόγηση και να μην βασίζονται σε υστερόβουλες φήμες που κυκλοφορούν.
Είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τον Συνεργατισμό, ο οποίος για δεκαετίες ταυτίστηκε με την Ιστορία, παράδοση και ευημερία της κοινωνίας και της πατρίδας.

Την ίδια ώρα, κάνουμε έκκληση στα Μέλη – πελάτες του Συνεργατισμού τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση των υποχρεώσεών τους, όπως συνεργαστούν με τους λειτουργούς, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρες οδηγίες να βοηθήσουν εκεί και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ώστε να βρεθεί ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των υποχρεώσεών τους.

Είμαστε διαχρονικά δίπλα στα Μέλη μας δανειολήπτες, οι οποίοι συνεργάζονται έντιμα και ειλικρινά με τα στελέχη και τους αξιωματούχους της διεύθυνσης Καθυστερημένων Δανείων, για εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων των προβλημάτων τους.

Παραμένουμε, όμως, κάθετα αντίθετοι με όσους συνεργατιστές δανειολήπτες επιλέγουν να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αδικαιολόγητα και ανεύθυνα και να μην συνεργάζονται για εξεύρεση λειτουργικής, δίκαιης και μόνιμης λύσης των υποχρεώσεών τους.

Ο Συνεργατισμός, παρά τις ραγδαίες και ακραίες διαφοροποιήσεις του, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ως ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο της Κυπριακής κοινωνίας.

Καθήκον και υποχρέωση όλων μας, παραμένει η προστασία και διαφύλαξή του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και καταστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα