"Κλείδωσε" προσφορά δεκάδων εκατομμυρίων στο Πεντάκωμο

Ένας προσφοροδότης έκοψε τελικά το νήμα της διαδικασίας προσφορών για το τεχνολογικό πάρκο στο Πεντάκωμο.

Η διαδικασία προσφορών ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο, κοινοπραξίες, οι οποίες από το καλοκαίρι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον επέλεξαν να μείνουν εκτός.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Πολλαπλά οφέλη για Κύπρο

από την επένδυση στο Πεντάκωμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η μοναδική προσφορά που υπεβλήθη προέρχεται από κολοσσό ταϋλνδέζικων συμφερόντων. Πρόκειται για τον Jack Chamikorn, εξειδικεύμενο και με πολλή εμπειρία σ' αυτόν τον τομέα μεγαλοεπεδυτή από την Ταϋλάνδη, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει πέντε τεχνολογικά πάρκα και έχει υπό την ιδιοκτησία του άλλα τρία.

Η επιτυχία για την εξεύρεση πιστώνεται στον CIPA. Η προσφορά υπεβλήθη από τον ίδιο τον επενδυτή, τον οποίο συνόδευσαν στο υπουργείο Εμπορίου ο πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και αντίπροεδρος του Άγγελος Γρηγοριάδης.

Το έργο είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων και πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο παρέμενε στα συρτάρια για περισσότερο από μία δεκαετία.

Βάσει του σχεδιασμού, που έχει γίνει, η γη θα παραχωρηθεί με τη διαδικασία ενοικιοστασίου για περίοδο 50 ετών και σ' αυτήν εκτός από τα ερευνητικά εργαστήρια θα αναγερθούν και ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο κ. Jak Chamikorn

Keywords
Τυχαία Θέματα