"Καρφώνει" τη στάση της Τουρκίας στην Β. Νούλαντ ο ΠτΔ

Την έντονη ενόχληση της Λευκωσίας σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς σε συγκεκριμένα ζητήματα, έθεσε ενώπιον της Βικτόρια Νούλαντ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε την αρνητική στάση Τουρκίας και τουρκοκυπριακής πλευράς σε σωρεία θεμάτων τα οποία δεν άπτονται άμεσα των διαπραγματεύσεων αλλά προσθέτουν αρνητικό πρόσημο στην όλη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Πληροφορίες του Σίγμα, αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο

για διφορούμενη εικόνα την οποία εκπέμπει η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι:

Η ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας - κατεχομένωνΗ μη αλλαγή ώρας στα κατεχόμεναΗ μείωση των Λειτουργιών στις Εκκλησίες μας στα κατεχόμεναΤο πρόβλημα των βιβλίων και της λειτουργίας των σχολείων στο Ριζοκάρπασο

Όσον αφορά τώρα στα θέματα Ασφάλειας, πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η κα Νούλαντ, δεν μετέφερε κάτι νεότερο το οποίο να πηγάζει από πλευράς Τουρκίας καθώς δεν έχει γίνει ιδιαίτερη νύξη. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με σαφή ενόχληση των ΗΠΑ σχετικά με τον ιδιαίτερο «εναγκαλισμό» της Τουρκίας με τη Ρωσία αλλά και τις τεταμένες σχέσεις που έχουν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα με την Τουρκία.

Φαίνεται να επιβεβαιώνεται εξάλλου η πληροφορία που πρώτοι είχαμε μεταφέρει για ενδεχόμενη εκ νέου συνάντηση το απόγευμα μεταξύ Αναστασιάδη και Νούλαντ, η οποία εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί. Σε αυτή τη νέα συνάντηση η κα Νούλαντ θα μεταφέρει στον κ. Αναστασιάδη τις απόψεις Ακιντζί, στα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα