"Η Αστυνομία θέλει πλάτες να κάνει τη δουλειά της σε γήπεδα"

Μπορεί να εκλείψει σε μερικούς μήνες η βία, αν και εφόσον εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα, επισημαίνει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Ανδρέας Καπαρδής.

Ο δρ. Καπαρδής, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σειρά ερευνών για θέματα επιβολής ποινών αλλά και βίας, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν απαραίτητα μέτρα, όπως είναι:

- Άμεση λήψη μέτρων για τιμωρία. Γίνονται έξωθεν παρεμβάσεις στην Αστυνομία, για να μην οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που συλλαμβάνονται.
- Καλύτερο νομικό πλαίσιο. Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι.
- Η Αστυνομία

θέλει τη «ράσιη» να κάνει τη δουλειά της και από υλικοτεχνικής άποψης αλλά και από άποψης στήριξης. Η Αστυνομία ξέρει τη δουλειά της και δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση του «απέναντι».

Είναι λάθος, πρόσθεσε, να επικεντρωνόμαστε στην Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι σωματείων και πολιτείας γενικότερα. Αυτοί που εμπλέκονται σε βία στα γήπεδα, είναι και βίαιοι έξω από τα γήπεδα. Μπορούν να εντοπιστούν αυτοί που τα προκαλούν, τόνισε.

Ιδού oι καταζητούμενοι για τα έκτροπα Τσιρείου (Pics)

«Να επιβάλουν τα σωματεία τάξη με τους χούλιγκαν, γιατί, αλλιώς, οι χούλιγκαν αυτοί στοιχίζουν εκατομμύρια στα σωματεία. Τα Σωματεία είναι ανίκανα να θεσμοθετούν τον εαυτό τους», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο σε Εθνική βάση για πρόληψη και καταστολή. Δείτε πιο πάνω στο βίντεο την παρέμβαση του δρ. Καπαρδή.

Keywords
Τυχαία Θέματα