"Έτοιμοι για να περάσουμε στους 8"

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στις 15:30, σε νοκ άουτ αγώνα για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2015, το Βέλγιο, με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φώτη Κατσικάρη, να αναλύει τον αντίπαλο.

«Η Εθνική είναι πάντα έτοιμη να παίξει. Πρέπει για 40 λεπτά να είμαστε σοβαροί για να αντιμετωπίσουμε ένα μαχητικό σύνολο όπως το Βέλγιο. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι

για την πρόκληση και θα καταφέρουμε να περάσουμε στους οχτώ».

Το φιλικό με το Βέλγιο στη διάρκεια της προετοιμασίας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο: «Σίγουρα είναι σημαντικό εκείνο το φιλικό. Όπως ήταν σημαντικό και το ότι είχαμε και την Ολλανδία στην προετοιμασία. Βέβαια ήταν ένα παιχνίδι υπό διαφορετικές συνθήκες. Τότε ερχόμασταν από προπόνηση, τα πόδια μας ήταν πολύ βαριά. Μας έκανε καλό, γιατί είδαμε τις δυνατότητες της ομάδας. Είναι ένα πειθαρχημένο σύνολο, με αυτοματισμούς, έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή και έχει κι ένα στοιχείο που κάνει επικίνδυνη κάθε ομάδα, το σουτ. Είναι ομάδα που σουτάρει πολύ και πρέπει να παίξουμε άμυνα για 40 λεπτά, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Ο Κατσικάρης θα αντιμετωπίσει και έναν παίκτη που έχει κοουτσάρει, τον Αξέλ Ερβέλ: «Είναι ο αρχηγός, ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Είναι ουσιαστικά η καρδιά αυτής της ομάδας, αυτός που της δίνει τέτοιο χαρακτήρα».

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως περιμένει να δει πως θα είναι και αύριο με τον φωτισμό, καθώς οι προβολείς πέφτουν μόνο στο παρκέ, ενώ στην εξέδρα δεν υπάρχουν ουσιαστικά φώτα. Και αρνήθηκε να... γκρινιάξει για το γεγονός ότι η Ελλάδα (όπως και άλλες ομάδες που έχουν νωρίς αγώνα) προπονήθηκε αρκετά αργά: «Δεν μπορούμε ούτε να γκρνιάξουμε, ούτε τίποτα. Υπάρχει και καθυστέρηση της τάξης της μισής ώρας με σαράντα λεπτά στις προπονήσεις. Ειλικρινά όμως δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα και τίποτα άλλο».

Η αναφορά στο πέρυσι , στην αντίστοιχη αήττητη πορεία στη Σεβίλλη και στον αποκλεισμό στη Μαδρίτη, όπως και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει να περάσει «χιαστί» από το 2009, ο Κατσικάρης τόνισε: «Έχει συζητηθεί πολύ αυτό το σε σχέση με πέρυσι. Είναι κουραστικό. Του δίνεις σημασία, το αναλύεις, κάποια στιγμή όμως χάνει την ουσία του και δεν το σκέφτεσαι καν. Το είπα και έτσι είναι ότι κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό, κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Όπως και το άλλο με τη στατιστική ότι από το 2009 δεν έχουμε φτάσει στους οχτώ. Είναι πράγματι δύσκολο, πράγματι όλοι το θέλουμε όμως να προχωρήσουμε από τον πρώτο ως τον τελευταίο Έλληνα, όχι μόνο από τον πρώτο ως τον τελευταίο της ομάδας. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω τίποτα από το ίδιο το παιχνίδι. Θέλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περάσουμε στους οχτώ».

Ο Φώτης Κατσικάρης παραδέχθηκε πως οι αγώνες με τα Σκόπια και τη Σλοβενία στον όμιλο μας βοήθησαν για τη συνέχεια σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι: «Σίγουρα! Γιατί είχαμε αρκετές δυσκολίες με αυτούς τους δύο αντιπάλους που παίζουν ανοιχτά. Ήταν καλό για τους ψηλούς να βγουν λίγο παραπάνω, γιατί και δύο γρήγοροι Η εμπειρία αυτή από τον όμιλο θα μας βοηθήσει αύρο».

Όσο για το αν σκέφτεται ότι μπορεί να χρειαστεί να χρειαστεί και σχήμα χωρίς «καθαρό» σέντερ, είχε την απάντηση έτοιμη: «Πάντα υπάρχουν σκέψεις και κάποια πλάνα. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το φτάσουμε εκεί. Θέλουμε να προσαρμοστούν οι Βέλγοι σε εμάς και όχι εμείς στους Βέλγους».

Keywords
Τυχαία Θέματα