"Έγινε απίθανη δουλειά από όλους"

Σε πελάγη ευτυχίας ο προπονητής της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιντιάκεθ μετά το τέλος του αγώνα. Μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους και έκανε λόγο για τεράστιο επίτευγμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.


«Ήταν μια υπέροχη νίκη και το ότι νικήσαμε μέσα σε αυτό το γήπεδο είναι τεράστιο επίτευγμα. Καταφέραμε να σκοράρουμε, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι΄ αυτό.
Είναι ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο που θέλουμε να χαράξουμε. Η Σπαρτάκ έχει μία πολύ καλή ομάδα αλλά εμείς είχαμε την ικανότητα να τους κερδίσουμε. Γι΄ αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο

άθλημα. Μια ήττα δεν αλλάζει την ιστορία και την δυναμικότητα ή κάτι άλλο για μια ομάδα. Η Σπαρτάκ είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά μπορέσαμε εμείς να πετύχουμε το στόχο μας. Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε και γι' αυτό τα καταφέραμε».
Σε ερώτηση για το αν του βγήκε απόλυτα το πλάνο που ετοίμασε:
«Σίγουρα, ναι. Ετοιμάσαμε το πλάνο που έπρεπε για να κερδίσουμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Από την αρχή θέλαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και τον ρυθμό. Κάναμε τις αλλαγές την κατάλληλη στιγμή για να κτυπήσουμε το παιχνίδι και τα καταφέραμε.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο να κερδίσουμε, έγινε απίθανη δουλειά από όλους για να πετύχουμε τον στόχο. Δεν θέλαμε να γίνει ανοικτό παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι η Σπαρτάκ έχει γρήγορους επιθετικούς. Θέλαμε ένα πιο κοντρολαρισμένο παιχνίδι και το πετύχαμε. Ψάχναμε την ευκαιρία, ήρθε στο τέλος με τον Τρισκόφσκι και τα καταφέραμε. Είναι απίστευτο και δεν είναι καθόλου εύκολο για μια ομάδα όπως η δική μας να πετυχαίνει τη νίκη και να προκρίνεται. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας».
Για το ότι επέλεξε το 3-5-2: «Για μένα το σύστημα δεν είναι σημαντικό αλλά το πως συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές. Μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα συστήματα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, οι παίκτες είναι έξυπνοι και αντιλαμβάνονται τι πρέπει να κάνουν».

O προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας Αλένιτσεφ ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα:
«Απολογούμαι στον κόσμο γ ΄λ αυτή την αποτυχία. Είναι δικό μου το λάθος γι΄ αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα για μας. Ίσως να μας επηρέασε η μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Άρσεναλ Τούλα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Αναλυτικά:
«Μια ήττα δεν αλλάζει την ιστορία και την δυναμικότητα ή κάτι άλλο για μια ομάδα. Η Σπαρτάκ είναι μια μεγάλη ομάδα, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, σήμερα εμείς μπορέσαμε εμείς να πετύχουμε το στόχο μας. Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε και γι' αυτό τα καταφέραμε.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Εγινε απίθανη δουλειά από όλους. Θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να βρούμε την ευκαιρία. Την βρήκαμε στο 89’ με τον Τρισκόφκσι
Για μένα το σύστημα δεν είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό πως ανταποκρίνονται οι παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα