"Δεν περιμένω κάτι έχω ήδη καταδικαστεί για φόνο Ντανιέλας"

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου συνεχίστηκε σήμερα η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Plamen Pelov, από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Παναγιώτη Αλεξάνδρου, για την υπόθεση φόνου της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδεια, ο οποίος είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης

κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία, με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν για την υπόθεση, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υπέβαλε στον μάρτυρα διάφορες ερωτήσεις, ενώ σε κάποιο σημείο τού ανέφερε πως παραποίησε τα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ψέματα για να φορτώσει ευθύνες στον Παναγιώτη Αλεξάνδρου, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από την Εισαγγελία και το Δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ο μάρτυρας απάντησε πως έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση για την υπόθεση και δεν χρειαζόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε, επίσης, στο μάρτυρα πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του ότι είχε και δεύτερο κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τον κατηγορούμενο και ότι προέβαλε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό όταν αντιλήφθηκε ότι από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα διεφάνη πως δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του.

Ο Pelov επανέλαβε πως έχει ήδη καταδικαστεί και δεν περιμένει οποιοδήποτε ελαφρυντικό, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο κατηγορούμενος είχαν και δεύτερο κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνούν μεταξύ τους για την συγκεκριμένη υπόθεση και είπε πως ο ίδιος ο Παναγιώτης Αλεξάντρου του είπε να αγοράσει το δεύτερο κινητό.

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, ο κ. Γεωργίου είπε στο μάρτυρα πως όταν στην προηγούμενη δικάσιμο τον ρωτούσε για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τρίτο πρόσωπο και τον συγκατηγορούμενο του Daniel Slavchev και απαντούσε ότι δεν θυμόταν τις συνδιαλέξεις, ήταν για να κρύψει από το Δικαστήριο τι έλεγαν μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Γεωργίου είπε επίσης στον Pelov ότι είναι ψέματα πως ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου τον απειλούσε ότι θα τον απολύσει εάν δεν έμπαινε στο διαμέρισμα της Ρόσκα, γιατί δεν είχαν σχέση εργοδότη – εργοδοτούμενου, αφού εργάστηκε κοντά του μόνο λίγες ώρες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέφερε ακόμα στο μάρτυρα πως μετά που ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου του είπε να σταματήσει να παρακολουθεί την Ρόσκα, ο ίδιος (Pelov) συνέχιζε να την παρακολουθεί με τον Daniel Slavchev γιατί νόμιζε ότι θα έβρισκε στο διαμέρισμα της κοπέλας χρήματα και χρυσαφικά.

Ο μάρτυρας απάντησε πως δεν μπορούσε να γνωρίζει τι υπήρχε στο διαμέρισμα της κοπέλας, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος του είπε πως η Ρόσκα πήρε χρήματα και χρυσαφικά από το σπίτι των γονιών του και έπρεπε να μπουν στο διαμέρισμα της για να τα πάρουν.

Ο κ. Γεωργίου είπε επίσης στο μάρτυρα πως «τη διάρρηξη την έκανες χωρίς να έχει χαμπάρι ο Παναγιώτης για να πάρεις τα χρυσαφικά και να φύγεις στη Βουλγαρία», με το μάρτυρα να απαντά πως ο κατηγορούμενος του τηλεφώνησε στις 30 Οκτωβρίου 2015 για να μπουν στο διαμέρισμα της Ρόσκα.

Σε παρατήρηση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι ο μάρτυρας πήγε στη Βουλγαρία γιατί το είχε προγραμματισμένο να φύγει μετά τη διάρρηξη, ο Pelov απάντησε πως δεν μπορούσε να προγραμματίσει κάτι τέτοιο.

Σε άλλη παρατήρηση ότι ο μάρτυρας λέει ψέματα πως ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου του είπε να χτυπήσουν με το φίλο του την Ρόσκα, όταν αυτή έβγαινε από το αυτοκίνητο της, να την ανεβάσουν στο διαμέρισμα για να τους ανοίξει και να πάρουν τα χρυσαφικά και τα χρήματα, ο Pelov είπε «εσύ δεν ήσουν εκεί για να ακούσεις τι μου είπε».

Σε ερώτηση κατά πόσον ήρθε στη Κύπρο γιατί εκδόθηκε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο Pelov απάντησε πως ήρθε μόνος του χωρίς χειροπέδες και ότι δεν τον συνέλαβε κανένας στη Βουλγαρία, αφού ήρθε στην Κύπρο από την Ουγγαρία.

Μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του μάρτυρα από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 14η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα