"Χωρίς νομική δέσμευση η γνωμοδότηση Χάγης"-Οι στόχοι σε συνάντηση

Ο επιδιωκόμενος στόχος της Κυβέρνησης είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες φορές τόνισε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η κ.Βασιλείου είπε ότι στόχος είναι η άμεση επανέναρξη του διαλόγου ενώ κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες προκλήσεις Τουρκίας και ψευδοκράτους σημείωσε πως στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης είναι πιθανόν να συζητηθούν και αυτά τα ζητήματα.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά γίνονται όλες οι προσπάθειες που θα ήταν ικανές να ξεκλειδώσουν πρόθεση τ/κ πλευράς σε συζήτηση δεδομένων για επανέναρξη διαλόγου», είπε, ενώ

συμπλήρωσε ότι «το να επαναρχίσει συζήτηση μετά τον Ιούνιο δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε, δεν μπορεί να περνά ο καιρός έτσι χωρίς να λύνουμε τα κοινά μας θέματα».

Αναφορικά με την γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η κ.Βασιλείου είπε ότι σίγουρα πρόκειται για ένα νομικό όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα χωρίς νομική δέσμευση. Σημείωσε ότι θα γίνει ενδελεχής μελέτη της γνωμοδότησης από τη Νομική Υπηρεσία, και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει τοποθέτηση όπως ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα