"Αθωώνει" Ζήνων το πόρισμα Εσωτερικού Ελέγχου ΥΠΕΞ

Ουδέν μεμπτό ως προς τις μετακινήσεις του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Ζήνων εντοπίζεται στην έρευνα που διεξήγαγε η μονάδα εσωτερικού ελέγχου του Yπουργείου, καθ υπόδειξη του ιδίου του Γενικού Διευθυντή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2016, που αφορούσε στις υπηρεσιακές μετακινήσεις στο εξωτερικό του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων, πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα της έρευνας την οποία διεξήγαγε ο Διευθυντής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου, Πρέσβης

Αντώνης Τουμαζής, τέθηκε σήμερα ενώπιον μου.

Από την έκθεση του κου Τουμαζή αποδεικνύεται ότι ο Γενικός Διευθυντής πάντοτε κάλυπτε και καλύπτει εξ ιδίων τα προσωπικής φύσεως έξοδα, τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, έτυχε να συνδυαστούν με υπηρεσιακές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Διευθυντή της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, «ο συνδυασμός αυτός ουδέποτε προκάλεσε οποιαδήποτε επιβάρυνση για το Δημόσιο και ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα είναι εσφαλμένα και πλήττουν την εικόνα, τόσο του Γενικού Διευθυντή όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σημειώνω ότι η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εξωτερικών και ουδεμία διοικητική ή άλλη υπαγωγή έχει στον Γενικό Διευθυντή.

Μετά από συνεννόηση μου με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών προχωρεί στη διαδικασία της κατά τη νομοθεσία προβλεπόμενης έρευνας για τη διαπίστωση ευθυνών για τη διαρροή εγγράφων και άλλων αντιδεοντολογικών ενεργειών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα