Αμερικάνος σκότωσε το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε

Στο δικαστήριο της Ζιμπάμπουε θα παρουσιαστούν δύο υπήκοοι της χώρας οι οποίοι φέρεται να βοήθησαν τον Αμερικανό Οδοντίατρο, Γουόλτερ Πάλμερ να σκοτώσει τον Cecil, το λιοντάρι- σύμβολο της χώρας.

Συγκεκριμένα, το θρυλικό λιοντάρι βρέθηκε πριν λίγες μέρες από τους φύλακες του πάρκου γδαρμένο και σκοτωμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα ΜΜΕ της χώρας μετέδιδαν ότι ο κυνηγός που το σκότωσε είναι Ισπανός, ο οποίος δωροδόκησε

με 50.000 ευρώ τους φύλακες που επόπτευαν τον χώρο για να εξασφαλίσει πρόσβαση και να μπορέσει να σκοτώσει το λιοντάρι.

Στη συνέχεια ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ο Αμερικανός οδοντίατρος Walter Palmer, είναι αυτός που σκότωσε το λιοντάρι ο οποίος φέρεται να πλήρωσε δύο άτομα για να μπορέσει να κυνηγήσει τον Cecil.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που βοήθησαν τον Palmer και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Ζιμπάμπουε, είναι ο αδειούχος κυνηγός Θίο Μπρόνκχορστ και ο Όνεστ Τράιμορ Εντλοβού, στο αγρόκτημα του οποίου είχε βρεθεί το υπόλοιπο σώμα του λιονταριού.

Σημειώνεται ότι ο Palmer είναι γνωστός κυνηγός άγριων ζώων στην Αμερική και μάλιστα το 2008 τιμωρήθηκε με πρόστιμο και απαγόρευση να κυνηγήσει για ένα χρόνο επειδή σκότωσε μια μαύρη αρκούδα στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το BBC o οδοντίατρος Palmer παραμένει άφαντος, ενώ έκλεισε και το οδοντιατρείο του στη Μινεσότα.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Palmer αναφέρει πως δεν γνώριζε ότι ο Cecil ήταν λιοντάρι-σύμβολο. Όπως επισήμανε, το κυνηγετικό του ταξίδι είχε κανονιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, βασιζόμενο στους ντόπιους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ποιο ήταν το λιοντάρι- θρύλος CECIL

Ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στo Hwange National Park - To μεγαλύτερο καταφύγιο θηραμάτων στη ΖιμπάμπουεΤο 13χρονο ζώο ήταν γνωστό για τη φιλική του στάση προς τους επισκέπτεςΞεχώριζε λόγω του μεγάλου μεγέθους του και της μαύρης του χαίτηςΉταν υπό παρακολούθηση, ως μέρος μιας μελέτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Με πληροφορίες από Reuters- BBC

Keywords
Αναζητήσεις
cecil το λιονταρι
Τυχαία Θέματα