Α.Μαρκίδης: Δεν απεδείχθη υπόθεση εναντίον του Π. Νεοκλέους

Τη θέση ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του πελάτη του, δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Νεοκλέους, Αλέκος Μαρκίδης κατά την αγόρευση του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Μαρκίδης κατέθεσε στο δικαστήριο τη γραπτή, πολυσέλιδη, αγόρευση

του και στη συνέχεια παρουσίασε τα σημαντικά σημεία της επιχειρηματολογίας του προς στήριξη της βασικής θέσης ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την ύπαρξη εκ πρώτης όψεως υπόθεσης εναντίον του κ. Νεοκλέους.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί για την αγόρευση του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου κατά την οποία θα απαντήσει στα όσα υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στις δικές τους αγορεύσεις. Να σημειωθεί ότι και οι άλλοι τρεις δικηγόροι των κατηγορουμένων στις δικές τους αγορεύσεις υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψης υπόθεση εναντίον των πελατών τους και ζήτησαν την αθώωση τους.

Στη συνέχεια το Κακουργιοδικείο θα κληθεί να αποφασίσει κατά πόσον υπάρχει ή όχι «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» και αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που προσάπτονται εναντίον των κατηγορουμένων με βάση το μαρτυρικό υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον του. Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και οι δικηγόροι τους θα έχουν το δικαίωμα να κλητεύσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα