«Αλλαγή σκυτάλης» στο ΗΒ: Αναλαμβάνει τα ηνία η Τερέσα Μέι

Το κατώφλι της Βρετανικής βουλής, πέρασε ο υπό παραίτηση Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» είπε φανερά ευσυγκίνητος, ο Κάμερον ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας χαριτολογώντας, "Ελάχιστο είναι το περιεχόμενο της ατζέντας μου".

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφέρθηκε στη Τερέσα Μέι, λέγοντας ότι μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, η Βρετανική πρωθυπουργία στα χέρια

γυναικών έκανε το σκορ 2-0.

Δεν παρέλειψε να κάνει αστεία, καθώς είπε ότι δεν θα πάρει κανένα αντικείμενο από την "Downing street" αλλά ούτε και τον αγαπημένο του γάτο Λάρι. "Δεν θα ήταν πρέπων να πάρω μαζί μου, οτιδήποτε ανήκει στη "Downing Street". Πόσο μάλλον τον γάτο μου. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι αγαπώ τον Λάρι και πάντα θα με συντροφεύει, αλλά νιώθω ότι ανήκει στο προεδρικό".

Proof... pic.twitter.com/UZVXn6WcUw

David Cameron (@David_Cameron) July 13, 2016

Ακολούθως, ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν, ευχαρίστησε τον Κάμερον για τις υπηρεσίες του ενώ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για τον αυξητικό αριθμό των αστέγων στην χώρα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει την ανάγκη για ανέγερση κατοικιών.

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι «η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ, σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ».

Τερέσα Μέι: Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας

Η Τερέσα Μέι θα γίνει η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η Αντρέα Λίντσομ, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κόμματος και της πρωθυπουργίας.

Αναγνωρίζοντας πως η Μέι έχει συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη από την ίδια, η Αντρέα Λίντσομ δήλωσε πως την υποστηρίζει.

«Βρίσκεται στην ιδανική θέση για να θέσει σε εφαρμογή το Brexit με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Βρετανούς και υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, στις 7 το βράδυ, αναμένεται η παραίτηση του Κάμερον στη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία στη συνέχεια θα καλέσει την Τερέζα Μέι για να της αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα