Άλλα λέει ο Ιωνάς, άλλα ο Ρίκκος για ασφάλεια στις Φυλακές

Υπάρχει ασφάλεια στο χώρο των φυλακών, δήλωσε με έντονο ύφος στο Mεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολαου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να θέσει σε πρόγραμμα προστασίας τον Σάββα Βέργα εκτός φυλακών.

Tο κράτος θα διασφαλίσει ότι η ασφάλεια κανενός δεν κινδυνεύει, είπε ο Υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει επαρκής ασφάλεια στις Κεντρικές Φυλακές, ωστόσο, όπως είπε, δεν γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν την Νομική Υπηρεσία σε αυτή την απόφαση.

Ακόμα και φυλακισμένοι που βρίσκονται σε αντιπαράθεση μπορούν

να συμβιώσουν με ασφάλεια, σε διαφορικές πτέρυγες στις φύλακες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου.

Πάντως, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει κατά πόσο υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές με αφορμή ισχυρισμούς του τέως Δημάρχου Πάφου ότι "εντός των Φυλακών απειλείται η ζωή του".

Σε γραπτή δήλωση η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι σε τοποθέτησή του σήμερα στο Τρίτο του ΡΙΚ και στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας "άφησε σοβαρότατες αιχμές ως προς την ασφάλεια των Κεντρικών Φυλακών αφού ως Νομική Υπηρεσία έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό του τέως Δημάρχου Πάφου ότι εντός των Φυλακών απειλείται η ζωή του".Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κ. Χαραλαμπίδου στην γραπτή της δήλωση, ο Βοηθός ΓΕ δεν επέτρεψε την παραπομπή του κ. Βέργα στις ΚΦ. Ο Βοηθός Εισαγγελέας, αναφέρει, απαντούσε σε ερωτήσεις ως προς την επιλογή της Νομικής Υπηρεσίας "να μην μεταφερθεί ο τέως Δήμαρχος Πάφου στις Κεντρικές Φυλακές και την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να επιλεγεί άλλος χώρος για να τεθεί υπό φρούρηση και να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων"."Μετά από σειρά αυτοκτονιών στις Κεντρικές Φυλακές ο ισχυρισμός ότι κάποιοι εξακολουθούν να έχουν μηχανισμούς ελέγχου και επιρροής εντός των φυλακών, ισχυρισμός που γίνεται αποδεκτός από τη Νομική Υπηρεσία δια στόματος Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είναι σοβαρότατος και ανησυχητικός. Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός να μας ενημερώσει κατά πόσο υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους από τη στιγμή που αφήνονται τέτοιες αιχμές", καταλήγει στην γραπτή της δήλωση η κ. Χαραλαμπίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα