Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μύθος, η στάρ, το πιο λαμπρό αστέρι

20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου από τότε που έσβησε για πάντα το «πιο λαμπρό αστέρι» της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. Το κορίτσι, η γυναίκα που τόσο αγάπησε και τόσο αγαπήθηκε, άφηνε τον Ιούλιο του 1996 την τελευταία της πνοή μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο του καρκίνου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε διαγνωστεί με καρκίνο καλπάζουσας μορφής.

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι της Αττικής. Ήταν ορφανή από πατέρα. Η μητέρα της, είχε αναλάβει το μεγάλωμα αυτής και των δυο άλλων παιδιών της, του Τάκη και του Αντώνη.

Το άστρο της είχε

λάμψει από νωρίς. Η πορεία που διαγράφετο μπροστά της, ήταν κάτι που μπορεί να μην το περίμενε ούτε κι ίδια. Κρυφά από την οικογένειά της, περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και το 1954 κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Ποντικάκι». Είχαν προηγηθεί κι άλλες εμφανίσεις της, στην μεγάλη οθόνη, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια στο Εθνικό.

Το 1961 η Αλίκη Βουγιουκλάκη συγκροτεί τον δικό της θίασο. Η ιστορία μετά, λίγο πολύ γνωστή. «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Μανταλένα», «Η Υπολοχαγός Νατάσα» και άλλα πολλά.

Τα βραβεία και η διεθνής αναγνώριση για την Εθνική Σταρ της Ελλάδος, έρχονται απανωτά.

Κεφάλαιο: Αλίκη και έρωτες

Αναπόσπαστο κομμάτι του κεφαλαίου «Αλίκη» είναι και οι έρωτες, με τους οποίους είχε ταυτιστεί το πανελλήνιο κι όχι μόνο.

Σταθμός, η θυελλώδης σχέση και μετέπειτα εθνικός γάμος της, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στην Δραματική Σχολή του Εθνικού. Η σπίθα είχε ανάψει και οι συνεργασίες τους στο σανίδι και την μεγάλη οθόνη έμελλαν να αφήσουν εποχή.

Απόγειο του θρυλικού έρωτα των δυο πρωταγωνιστών, ο γάμος και μετέπειτα το διαζύγιο τον Ιούλιο του 1975, αφότου είχαν ζήσει 10 χρόνια έγγαμου βίου και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιάννη.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αποκαλύψει ότι μετά τον χωρισμό της, παντρεύτηκε το 1982 κρυφά, τον επί 5 χρόνια δεσμό της, Κύπριο επιχειρηματία, Γιώργο Ηλιάδη.

Ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ και η Αλίκη είχε συνάψει σχέση με τον Βλάσση Μπονάτσο. Μια σχέση, που κράτησε περίπου 5 χρόνια.

Τελευταίος σύντροφος της ζωής της 8 χρόνια ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.

Στο βίντεο, παρουσιάζεται μια σπάνια συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στον Ζάχο Χατζηφωτίου

Keywords
Τυχαία Θέματα