Αλαλούμ στη διαχείριση Παραλιών: Προειδοποιήσεις Γ. Ελεγκτή

Προβλήματα στη διαχείριση παραλιών φαίνεται να προκύπτουν κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Γενικός Ελεγκτής σε απαντητική του επιστολή προς το Δήμο Λεμεσού, τον καθιστά υπεύθυνο, σε περίπτωση που κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις σε προσφοροδότες, εξαιτίας του γεγονότος ότι εφαρμόζει τον κανονισμό της Βουλής για τη διαχείριση των παραλιών.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επικαλείται γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ότι οι κανονισμοί της Βουλής

προσκρούουν σε σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Το μήνυμα του Γενικού Ελεγκτή αφορά όσες Τοπικές Αρχές ακολουθούν αυτή την πρακτική.

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Ελεγκτής, «όντας σχεδόν βέβαιοι ότι η παρανομία που υιοθετήσατε θα διαπιστωθεί και από το Δικαστήριο, αν το θέμα αχθεί ενώπιον του, προχωρήσατε με ενέργειες που θα ζημιώσουν τελικά τους φορολογούμενους πολίτες. Δεν έχουμε να αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο, αφού εσείς έχετε την ευθύνη των αποφάσεών σας και την ευθύνη των συνεπειών σας».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι, πολύ σύντομα, θα προσκομίσει στη Βουλή νέους κανονισμούς, που θα ρυθμίζουν το θέμα της διαχείρισης των υπηρεσιών στις παραλίες.

«Μέχρι, όμως, να ψηφιστούν οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα λειτουργούν στη βάση της οδηγίας, που πήραν από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθ’ υπόδειξη της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τη νομική οδό εξετάζει η Βουλή. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Γιάννος Λαμάρης, «θα εξετάσουμε στην επόμενη σύσκεψη των Αρχηγών και Εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής και την πιθανότητα προσφυγής της Βουλής στο Δικαστήριο, αν δεν προσφύγουν πολίτες βέβαια, που έχουν το δικαίωμα, για να αποφανθεί το Σώμα αν αντίκειται ή δεν αντίκειται και όχι ατομικά κάποιος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, κατά τη σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή, αποφασίστηκε ν’ ανατεθεί σε νομικό σύμβουλο να μελετήσει κατά πόσο η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα συνάδει με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επικαλείται η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα