Ακυρώθηκε το φιλικό στη Γερμανία, εκκενώνεται το στάδιο

Ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ανόβερο, παρουσία της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.



Η ανακοίνωση έγινε από την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να εξηγηθούν οι λόγοι της ακύρωσης. Το στάδιο ήδη εκκενώνεται.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Νεότερη

ενημέρωση:

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο. Σύμφωνα δε με το dpa που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για "απειλή επίθεσης", η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ύποπτο αντικείμενο βρέθηκε στο στάδιο του Ανόβερου, όπου στις 20:45 (τοπική ώρα) επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ. Το γεγονός οδήγησε στην ακύρωση του παιχνιδιού, ενώ άρχισε άμεσα η εκκένωση του σταδίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο στάδιο βρισκόταν ήδη η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μέλη της κυβέρνησής της, σε μια συμβολική κίνηση κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στην Γαλλία και κατά της τρομοκρατίας.

Germany's football match with the Netherlands is called off due to security concerns https://t.co/02i2ovUuD2 https://t.co/icE3g7cKzp

BBC News (World) (@BBCWorld) November 17, 2015

Outside the stadium in Hannover [Sky] pic.twitter.com/f4fmsXqaXR

Bayern &Germany (@iMiaSanMia) November 17, 2015

Inside Hannover's HDI Arena. Police inspecting the stadium pic.twitter.com/Nrp2EymrXt

Bayern &Germany (@iMiaSanMia) November 17, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα