Ακυρώθηκε το δείπνο με τον Νταβούτογλου

Με μια αναθεωρημένη πρόταση στο τραπέζι ξεκίνησε και πάλι πριν από λίγο η Σύνοδος των 28 ηγετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ.Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ότι το δείπνο των "28" με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ακυρώθηκε αλλά θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού.

Πλέον στους κόλπους των Βρυξελλών όλοι γνωρίζουν πως

απόψε τη νύχτα δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία. Κανείς από τους ηγέτες και τους διπλωμάτες δεν μιλούν πλέον για συμφωνία, αλλά για ένα κείμενο που να καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών.

Ωστόσο, από το κείμενο φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί οποιαδήποτε αναφορά για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κύπρου.

Σημαντικές εξελίξεις Συνόδου Κορυφής

Οι Τούρκοι ζητούν επιπλέον 3 δισ. ευρώ και ευνοϊκότερο καθεστώς στη βίζα για τους Τούρκους πολίτεςΟ Αχμέτ Νταβούτογλου απαιτεί πρώτα να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά από πρόσφυγες και μετά να ξεκινήσει η επαναπροώθησηΑλλαγή κλίματος "βλέπει" το Μαξίμου μετά την συνάντηση Μέρκελ - ΤσίπραΚοινή γραμμή Αθήνας - Βερολίνου: Απαράδεκτο το κλείσιμο των συνόρωνΌλο το βάρος της Συνόδου στον ρόλο του ΝΑΤΟ και στην στάση της ΤουρκίαςΟ πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν απέρριψε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεγκατάσταση προσφύγων απευθείας σε ευρωπαϊκές χώρες από την Τουρκία

Σημειώνεται πως εάν δεν υπάρξει λύση στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής, τότε το θέμα του προσφυγικού θα παραπεμφθεί για την επόμενη Σύνοδο στις 17-18 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα