Άκυρο... και για το Υπ. Εργασίας το τηλεφωνικό κέντρο-«Γίνεται επαναξιολόγηση»

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννος Παναγιώτου ο οποίος κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει τα καυτά εργασιακά ζητήματα, την ΑΤΑ, το πέναλτι 12% στις συντάξεις, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης και την τηλεργασία.

Αρχικά ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας είναι ένα λαϊκό Υπουργείο που έχει επαφή καθημερινά με τους πολίτες γιατί οι πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το κράτος σημαίνει

ότι είναι ήδη ταλαιπωρημένοι με αυτήν την διαδικασία.

«Χρειάζεται εμείς και με πολλή υπομονή και σεβασμό να τους προσεγγίζουμε. Ο πολίτης χρειάζεται να πιέζει την πολιτική ηγεσία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και είναι ευθύνη δική μου να καταφέρω οι πολίτες που θέλουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Υπουργείο Εργασίας να βρίσκουν ανταπόκριση. Είναι υποχρέωση δική μου να φροντίσω οι πολίτες που αιτούνται το επίδομα να το λαμβάνουν στο πλαίσιο του στόχου που θέσαμε, δηλαδή εντός ενός μήνα».

Όσο αφορά το τηλεφωνικό κέντρο για εξυπηρέτηση του πολίτη, ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση η λειτουργεία ενός κεντρικού τηλεφωνικού κέντρου που θα ανταποκρίνεται στις κλήσεις και στα αιτήματα που αφορούν το Υφυπουργείο Πρόνοιας και το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου υπήρχε προγραμματισμός για λειτουργεία αρχές του Μάρτη, αξιολογώντας όμως τις δυνατότητες του κέντρου είδαμε ότι υπήρχαν κάποιες αδυναμίες για τις οποίες έπρεπε να επικεντρωθούμε.

«Κάναμε μία επιπρόσετη προσπάθεια τις προηγούμενες δύο βδομάδες, επαναξιολογούμε τις δυνατότητες του και μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία λειτουργείας, η οποία θα γίνει σε μία πιλοτική βάση, θα δούμε κατά πόσο υπάρχουν προβληματα. Δεν σημαίνει ότι θα επιλυθούν τα πάντα επειδή θα λειτουργήσει αλλά θα είναι καλύτερα από όσο είναι σήμερα» σημείωσε.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα