Ακραία καιρικά φαινόμενα σε Πάφο Λεμεσό και Λάρνακα

Ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους μέχρι 7 μποφόρ σε Πάφο και Λεμεσό. Προσοχή συνιστούν Αστυνομία και πυροσβεστική.

Από τους σφοδρούς ανέμους που ξεκίνησαν στην Επαρχία Πάφου στις 17:30 περίπου το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου δέχτηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων και άλλων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τους σφοδρούς ανέμους που έχουν πλήξει την περιοχή της Επαρχίας Πάφου δυτικά προς ανατολικά επηρεάστηκαν αρκετοί δρόμοι από την πτώση κυρίως μεταλλικών αντικειμένων, μεταλλικών στεγών, υάλινων προσθηκών

αλλά και από πτώσεις δέντρων και κλώνων.

Συγκεκριμένα, σε δρόμο στην περιοχή Τίμης προς το αεροδρόμιο Πάφου μετακινήθηκε μεταλλικό υπόστεγο υποστατικού στο δρόμο.

Επίσης, στην περιοχή Κούκλια καθώς και σε διάφορες οδούς στο κέντρο της Πάφου έχουν καταγραφεί πτώσεις δέντρων , κλαδιών και άλλων αντικειμένων με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα.

Αναβολή δύο πτήσεων προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

Λόγω ισχυρών ανέμων 2 πτήσεις (μια από Αμμάν και μια από Γκάτγουικ) που κατευθύνονταν προς Λάρνακα προχώρησαν σε έκτροπη και προσγειώθηκαν σε Βυρηττό και Πάφο αντίστοιχα.

Ο καιρός τώρα έχει βελτιωθεί και αναμένεται να αναχωρήσουν εκ νέου για τον αρχικό τους προορισμό, τη Λάρνακα.

Προσοχή στους οδηγούς συστήνει η Αστυνομία

Η Αστυνομία Πάφου προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδιαίτερα στο νέο αυτοκινητόδρομο Κονιών μέχρι Κούκλια και από το Παφιακό στάδιο μέχρι την Τίμη από το παλαιό οδικό δίκτυο λόγω της πτώσης αντικειμένων.

Επίσης η Αστθυνομία ενημερώνει ότι, λόγω σφοδρών ανέμων και καταρρακτωδών βροχών που παρατηρούνται σε περιοχές της επαρχίας Πάφου και Λεμεσού, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού και στον παλαιό δρόμο, είναι πολύ περιορισμένη.

Επικίνδυνοι έχουν καταστεί δρόμοι στο Τρόοδος

Παράλληλα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω κατολισθήσεων πετρών, έχουν καταστεί επικίνδυνοι οι ακόλουθοι δρόμοι:

Κακοπετριάς-Pinewood-Πεδουλά

Κύκκου -Κάμπου

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που τους χρησιμοποιούν προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης, ο αυτοκινητόδρομο Πύλας – Λάρνακας, ο οποίος είχε κλείσει για την κυκλοφορία λόγω πτώσης δέντρου, έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Σε 19 κλήσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Πάφου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν από το απόγευμα προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού», αναφέρεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι «οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πάφου έχουν μέχρι στιγμής δεχθεί 19 κλήσεις για βοήθεια που αφορούν κυρίως πτώσεις δέντρων και μετακίνηση πινακίδων στις περιοχές Τίμης, Μανδριών και Πάφου».

Σε 18 κλήσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Λεμεσού

Σε 18 κλήσεις έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού για απομάκρυνση κυρίως δέντρων που αποκόπηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν από το απόγευμα.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται παραλιακά από την περιοχή της κοινότητας Τραχωνίου μέχρι και τη Γερμασόγεια.

Από τους ανέμους δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους αλλά και σταθμευμένα οχήματα - χωρίς να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός - ως επίσης και άλλα υλικά, όπως μεταλλικά πάνελ οροφής και πινακίδες.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κινητοποίηση για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Έντεκα καιρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 10 δέχθηκε στη Λάρνακα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που άρχισαν γύρω στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πόλη και επαρχία Λάρνακας πνέουν σφοδροί άνεμοι και πέφτουν καταρρακτώδεις βροχές, βροντές και αστραπές.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για ρίψη δέντρων και διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους.

Σε συνεργασία με την Αστυνομία καταβάλλονται προσπάθειες για καθαρισμό των δρόμων.

Στο μεταξύ και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επικρατούν έντονες καιρικές συνθήκες, ωστόσο σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί οποιοδήποτε περιστατικό για ζημιές

Keywords
Τυχαία Θέματα