Ακιντζί: Τα γεγονότα με στεναχώρησαν αλλά...δεν ειναι δίκαιο

Η διαδικασία των συνομιλιών είναι μια διαδικασία με ανεβοκατεβάσματα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι αν αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι βρισκόμαστε στην ανηφόρα “ελπίζω ότι αυτό θα είναι προσωρινό”. Παράλληλα εξέφρασε τη στεναχωρία του και επανέλαβε ότι δεν καταλαβαίνει τις επικρίσεις που δέχεται.

Τα γεγονότα με στεναχώρησαν αλλά δεν θα με βγάλουν από το δρόμο μου, είπε ο κ. Ακιντζί, κατά τη διάρκεια δεξίωσης, της λεγόμενης ένωσης τραπεζών,. Πρόσθεσε ότι

θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τους τις δυνάμεις για τη δημιουργία μιας ενωμένης, ομόσπονδης Κύπρου.

Ως τ/κ πλευρά η θέση τους, συνέχισε, ήταν σε εκείνη την Σύνοδο και θα μπορούσαν να είναι ως ένας από τους ίσους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο εδώ και 53 χρόνια έχουμε τεθεί εκτός και δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Ένας ηγέτης μόνο να αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Κύπρο στη Σύνοδο δεν είναι δίκαιο, ανέφερε λέγοντας ότι στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν μόνο οι χώρες μέλη του ΟΗΕ αλλά είχαν κληθεί και άλλοι, θα μπορούσε και το ψευδοκράτος, αν και δεν αναγνωρίζεται, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Όμως εκτός Συνόδου, στο περιθώριο της Συνόδου, η πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου για ένα δείπνο που διοργάνωσε ο ίδιος, έγινε αποδεκτή, σημείωσε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί. ανέφερε επίσης ότι εάν μέχρι ενός σημείου μπορεί να καταλάβει την ε/κ πλευρά που προκαλεί “φουρτούνα σε ένα κουτάλι νερό” (σσ έκφραση στα τούρκικα), ωστόσο – είπε - “δεν μπορώ να καταλάβω τις επικρίσεις στην τ/κ πλευρά”. Αυτοί που τον επικρίνουν, πρόσθεσε, επειδή πήγε στο δείπνο, αν δεν πήγαινε και ήταν μόνο οι Ε/κ θα έλεγαν που είναι ο Ακιντζί, που είναι ο Τ/κ ηγέτης, ο “πρόεδρος” της “ΤΔΒΚ”, ορίστε η Τουρκία τον εξοστράκισε και αναγνωρίζει μόνο τους Ε/κ. Αυτοί που θα τα έλεγαν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι είπε με έντονο ύφος.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα