ΑΚΕΛ: Τον Ιούλιο "λευκός καπνός" για υποψήφιο

Στην αρχή του κύκλου επέστρεψε το ΑΚΕΛ μετά το συναινετικό διαζύγιο με τον Μάικ Σπανό.

Έβαλε πλώρη για την αναζήτηση νέου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές και φαίνεται πως αυτήν τη φορά εμπλέκει ενεργότερα στο παιχνίδι τα συλλογικά του όργανα, καθιστώντας ευρύτερο ζήτημα το θέμα της επιλογής υποψηφίου.

Την ερχόμενη βδομάδα συνέρχονται Πολιτικό Γραφείο και Κεντρική Επιτροπή, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Γραμματείας

του κόμματος.

Εκ των πραγμάτων τα χρονοδιαγράμματα μετατίθενται για τα μέσα με τέλη Ιουλίου, οπόταν και η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ θα έχει τον τελευταίο λόγο ως προς τον υποψήφιο της Αριστεράς στις επερχόμενες προεδρικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η σημερινή Γραμματεία ήταν σύντομη σε διάρκεια και δεν υπεισήλθε στη συζήτηση ονομάτων. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη.

Σημαίνοντα στελέχη του ΑΚΕΛ, πάντως, εμμένουν στην άποψη ότι μετά την αποτυχία του πειράματος με τον Μάικ Σπανό, η πυξίδα πρέπει να στραφεί στα ενδότερα του κόμματος και σε μία προσωπικότητα, η οποία να αποσπά την ευρεία αποδοχή της βάσης του κόμματος. Το όνομα του Κίκη Καζαμία παραμένει στην κορυφή, αλλά δυναμικά στις συζητήσεις, τίθεται πλέον και το όνομα του ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου.

Από τον ευρύτερο χώρο φέρεται να συζητούνται προσωπικότητες, όπως αυτή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου, του Μάριου Καρογιάν, ακόμα και του διαπραγματευτή της πλευράς μας Ανδρέα Μαυρογιάννη. Θα πρέπει να πούμε Χρύσανθε ότι ποτέ δεν έφυγε από το κύκλο των προβληματισμών και το όνομα του Σταύρου Μαλά.

Το Κυπριακό παραμένει κυρίαρχο στη διαβάθμιση των κριτηρίων αλλά μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον Σπανό, κομβικής σημασίας πια είναι τα ζητήματα της οικονομίας, η κομματική προσήλωση και βεβαίως η δυναμική που θα είναι ικανή να οδηγήσει το ΑΚΕΛ στη δεύτερη Κυριακή, καθώς τυχόν αποκλεισμός του από τον δεύτερο γύρο, θα ανοίξει σοβαρά και ηχηρά ζήτημα ευθυνών ως προς τη διαχείριση των εκλογών.

Αναφορικά με τη νέα συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, αυτή, επιβεβαιώνεται από την Εζεκία Παπαϊώαννου για τις 26 του μήνα. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι αυτή ζητήθηκε από τον ίδιο τον κ. Λίλληκα. Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, έχει ήδη ξεκαθαρίσει δημοσίως πως ο κ. Λιλλήκας δεν συνιστά επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα