ΑΚΕΛ: Θετική η αύξηση απασχόλησης εποχικών ωρομισθίων

Θετική θεωρεί το ΑΚΕΛ την αύξηση της απασχόλησης των εποχικών ωρομισθίων από τους έξι μήνες στους οκτώ μήνες, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντρέας Φακοντής.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Φακοντής είπε ότι ως ΑΚΕΛ είχαν εγγράψει και συζήτησαν σε αρκετές συνεδρίες στην Επιτροπή Εργασίας τη δυνατότητα για επέκταση

της απασχόλησης των εποχικών ωρομίσθιων εργατών από έξι μήνες που είναι σήμερα σε 11 μήνες.«Αυτό το αυτεπάγγελτο θέμα το συνυπέγραψαν τόσο η κ. Μαυρονικόλα όσο και ο κ. Περδίκης. Στόχος της επέκτασης της απασχόλησης των εποχικών ωρομίσθιων εργατών ήταν η μείωση της ανεργίας από την μια και από την άλλη η κάλυψη πραγματικών αναγκών που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες του δημοσίου, ιδιαίτερα μετά τις πρόωρες αφυπηρετήσεις.Όσον αφορά το κόστος, ο προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου διότι υπάρχει συμφωνία η οποία είναι σε ισχύ όπου τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για την πληρωμή, καταβολή των μισθών των 1.656 εποχικών εργατών και ως επίσης των εκτάκτων εκπαιδευτικών εξοικονομούνται ή εισπράττονται από τις έξτρα αποκοπές που γίνονται από τους δημόσιους υπαλλήλους και του ωρομίσθιους κυβερνητικούς εργάτες, μια εισφορά που ξεκινά από το 0,8 μέχρι και 2% ανάλογα με το ύψος του μισθού εκάστου εργατοϋπαλλήλου», πρόσθεσε.Ο κ. Φακοντής είπε ότι με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, δηλαδή η Κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την αύξηση της απασχόλησης των εποχικών ωρομισθίων από τους έξι μήνες στους οκτώ μήνες, το ΑΚΕΛ θεωρεί την έστω και μερικώς υιοθέτηση της πρότασης μας ως θετική.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα