ΑΚΕΛ: Στην ατζέντα του Πολιτικού Γραφείου και οι Προεδρικές

Μπορεί στο ΑΚΕΛ να υποστηρίζουν ότι παγώνουν όλα σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές και την απόφαση για τον εκλεκτό του κόμματος εν όψει Κυπριακού, ωστόσο αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, στην ατζέντα της οποίας θα βρίσκεται και το θέμα των Προεδρικών Εκλογών.

Στο τραπέζι του Πολιτικού Γραφείου,

πέραν της ενημέρωσης που θα γίνει σε σχέση με τις εξελίξεις για το Κυπριακό και το Κοινό Έγγραφο Έιντε, αναμένεται να τεθούν και τα τέσσερα εναπομείναντα σενάρια από τα πέντε που είχαν εξαρχής τεθεί ενώπιον των συλλογικών οργάνων του ΑΚΕΛ.

Επικρατέστερο σενάριο είναι πλέον αυτό της ευρύτερα αριστερής υποψηφιότητας, όχι όμως ατόμου που να είναι μέλος των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Πηγές αναφέρουν ότι παραμένουν στο τραπέζι τα ονόματα του Κίκη Καζαμία και του Τάκη Χατζηγεωργίου, χωρίς να αποκλείεται η συμπερίληψη κι άλλων ονομάτων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να μην υπάρξουν τελικές αποφάσεις λόγω εξελίξεων στο Κυπριακό, ωστόσο οι παρασκηνιακές διεργασίες θα συνεχιστούν, με τις πληροφορίες να θέλουν ηγετικά στελέχη της Γραμματείας να προσεγγίζουν τον Κίκη Καζαμία, έτσι ώστε να διαφανεί αν ενδιαφέρεται να αποτελέσει την επιλογή του ΑΚΕΛ.

Τα δεδομένα σε αυτή τη φάση κρίνονται από στελέχη του ΑΚΕΛ ως διαφορετικά από ό,τι τις προηγούμενες φορές που έγινε προσέγγιση στον Κίκη Καζαμία. Κυριότερη διαφορά, είναι ότι στις προηγούμενες συζητήσεις, το σενάριο αριστερής υποψηφιότητας δεν ήταν το επικρατέστερο.

Δεν αποκλείεται αντίστοιχη κίνηση να γίνει και προς τον Τάκη Χατζηγεωργίου, έτσι ώστε να διαφανούν και οι δικές του προθέσεις εν όψει Προεδρικών Εκλογών.

Τα σενάρια

Τα τέσσερα σενάρια που εξακολουθούν να είναι υπό συζήτηση είναι:

Κομματικός υποψήφιος μέλος της ηγετικής πυραμίδας, με πρώτη επιλογή τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος.Αριστερή υποψηφιότητα που να μην είναι μέλος στα συλλογικά όργανα και που θα μπορεί να αντλήσει στήριξη και από άλλους χώρους.Εξωκομματική υποψηφιότητα από άλλους πολιτικούς χώρους - Δεν υπάρχει ιδιαίτερο έδαφος για κάτι τέτοιο, καθώς στήριξη π.χ. Καρογιάν ή Ομήρου, ενδεχομένως να δημιουργήσει ψυχρό κλίμα με ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, άρα χάνει και αυτό το σενάριο έδαφος.Στήριξη ανεξάρτητου εξωκομματικού υποψήφιου.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι στο ΑΚΕΛ γίνονται σε επαρχιακό επίπεδο συναντήσεις, με στόχο να εξηγήσουν στα μέλη πώς κινήθηκαν μέχρι στιγμής και πώς αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα