ΑΚΕΛ: Σημαντικός ο θεσμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού

Ο θεσμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού είναι σημαντικός στην κυπριακή κοινωνία που αν λειτουργήσει σωστά θα δώσει πάρα πολλά, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη.

Η άποψη μας, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, είναι ότι οι μη Κυβερνητικές οργανώσεις έχουν ρόλο να διαδραματίσουν στην κοινωνία, με την προϋπόθεση ότι θα επιδιώξουν να τον διαδραματίσουν με τον σωστό τρόπο.“Δεν

θα πρέπει να βλέπουν την λειτουργία των πολιτικών κομμάτων ως αντιπαραθετική με τον δικό τους τον ρόλο. Αντιθέτως θεωρώ ότι έχουμε να επωφεληθούμε πάρα πολλά σε συνεργασία με τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με την προϋπόθεση ότι κι εμείς θα ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος μας αλλά κι εκείνες”, πρόσθεσε.Ο κ. Κυπριανού είπε ότι από την ενημέρωση της οποίας έτυχε, έχει διαπιστώσει ότι "καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά του Γραφείου του να τεθούν τα ζητήματα αυτά σε πιο οργανωμένη βάση".“Θέλω να του εκφράσω την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και να ξεκαθαρίσω ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στο να θέσει τα ζητήματα πάνω σε σωστή βάση, γιατί θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα εξυπηρετήσει πρωτίστως την ίδια την κοινωνία”, συμπλήρωσε.Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάκης, είπε πως ο ρόλος των κομμάτων είναι πολύ σημαντικός στον εκσυγχρονισμό και της κοινωνίας μας αλλά και της στήριξης των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.“Η συνεργασία αυτή πρέπει να είναι στενή . Όλοι θέλουμε να συμβάλουμε σε μια καλύτερη κοινωνία, σε μια καλύτερη Πολιτεία και η συνεργασία και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε θέματα πολιτικής είναι πολύ σημαντική, ώστε όλοι μαζί να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον”, πρόσθεσε.Σημείωσε ότι όλοι βλέπουμε πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και ο ρόλος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ειδικά αυτή την περίοδο, τονίζοντας πως η στήριξη και ο εκσυγχρονισμός τους είναι μια βασική πολιτική ενώ και ο ρόλος των κομμάτων σε αυτή την προσπάθεια είναι βασικός πυλώνας.“Θεωρώ ότι ο κύκλος αυτός ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων θα δώσει και μια πιο καλή εικόνα στο τι ακριβώς γίνεται και ποιες είναι οι πολιτικές μας αυτές και πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έχουμε μια καλή συνεργασία ακριβώς στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος που είναι η ενεργοποίηση όλων των πολιτών στα κοινά”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα