Αίτημα προς Ελλάδα για επίσπευση στην δικαστική συνδρομή

Την επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελλάδα για υποθέσεις που αφορούν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου κατά τις επαφές του στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, είπε ότι κάποια από τα αιτήματα δεν έχουν ακόμη απαντηθεί και πρόσθεσε,

πως ο Έλληνας Ομόλογός του τον διαβεβαίωσε κατά τη συνάντηση που είχαν ότι θα εξετάσει το όλο θέμα και θα ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές.

«Οι περιπτώσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών εκεί εκφεύγουν εντελώς της αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας και σίγουρα ούτε εμείς ζητήσαμε ούτε και οι ίδιοι έχουν πρόθεση να παρέμβουν στα θέματα της δικαιοσύνης», είπε.

«Το μόνο θέμα που παρακαλέσαμε είναι όπως τα αιτήματα που εκκρεμούν και τα οποία δεν βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά στα πλαίσια του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης να επισπευσθεί η διαδικασία απάντησης τους», είπε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκρισης σ΄ αυτό το αίτημα που έχουμε κάνει προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος. Δεν μπορούν οι έρευνες αυτές να καθυστερούν λόγω της μη απάντησης στα αιτήματα και γιατί κάποιοι μπορεί να επιθυμούν την κωλυσιεργία ανταπόκρισης σ’ αυτά τα αιτήματα».

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Χριστιάνας Ερωτοκρίτου

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Αναστασιάδη, δέησε η κυβέρνηση να ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα, για τη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν διαπλοκή ή και σκάνδαλα, τα οποία οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας.

Με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, επαναφέρουμε για πολλοστή φορά τα ερωτήματα μας:

Υπάρχει πόρισμα για την υπόθεση της χρηματοδότησης του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ από την εταιρία Focus; Αν δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει, με δεδομένο τη σωρεία στοιχείων και τεκμηρίων; Αν υπάρχει, γιατί καθυστερεί η δημοσιοποίηση του; Για να περάσουν και οι βουλευτικές εκλογές;Θα ανακριθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος; Ποια είναι η ανταπόκριση της Ελλάδας;Ερευνάται το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα;

Δεν ελπίζουμε πλέον να λάβουμε απάντηση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε τα πιο ερωτήματα, για να γνωρίζει ο λαός τι αποκρύβεται, από τους κυβερνώντες και τους συμμάχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα