Αίτημα για παύση του Γενικού Εισαγγελέα

Προσωπική αίτηση γι' απόλυση του Κώστα Κληρίδη από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα καταχώρισε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο νομικός Παύλος Αγγελίδης.

Ο κύριος Αγγελίδηςε παράθεσε αριθμό παραπτωμάτων, που, όπως ισχυρίζεται, συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του Κώστα Κληρίδη.

Αυτό έγινε λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας αντεξέτασης του κ. Κληρίδη από τους δικηγόρους υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του κ. Ερωτοκρίτου από

τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο νομικός, Παύλος Αγγελίδης, σημείωσε ότι «η αίτηση βασίζεται σε 10 λόγους ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος. Ο ένας λόγος περιπλέκει αθέμιτο επηρεασμό των δικών μου συμφερόντων, που έκανε ο Γενικός Εισαγγελέας προς χάρη κουμπάρου του».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε ότι «μόλις γίνει επίδοση της αίτησης και αφού την μελετήσουμε, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να υποβάλουμε αίτημα προς το δικαστήριο που επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς για ν’ απορριφθεί η αίτηση ως έκδηλα αβάσιμη».

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ένα εκ των παραπτωμάτων που ο Παύλος Αγγελίδης καταλογίζει στον Γενικό Εισαγγελέα αφορά προσωπικά του συμφέροντα, υποστήριξε ότι μπορεί να δημιουργηθεί κώλυμα στην ανεξαρτησία του κατά την εκπροσώπηση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και γι’ αυτό αποσύρθηκε από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισής του.

Τότε, ο έτερος δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρίστος Πουργουρίδης, ζήτησε από το Δικαστικό Συμβούλιο αναβολή της αντεξέτασης του Γενικού Εισαγγελέα, γιατί, όπως είπε, δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος να προβεί στην αντεξέταση του Κώστα Κληρίδη, κάτι, που, όπως ανέφερε, θα έκανε ο Παύλος Αγγελίδης.

«Σήμερα, το πρωί, προσερχόμενος στο Δικαστήριο βρήκα τον κ. Παύλο Αγγελίδη στο διάδρομο και μού είπε ότι θα κάνει αίτηση για παύση του Γενικού Εισαγγελέα και ότι θ’ αποχωρήσει, χωρίς καν να με πληροφορήσει για την πρόθεσή του το Σαββατοκυρίακο. Το έμαθα πριν 5 λεπτά στον διάδρομο του Δικαστηρίου. Αντιλαμβάνεστε, δεν είμαι έτοιμος να κάνω αντεξέταση, δεν είμαι έτοιμος να κάνω χειρισμό της υπόθεσης, διότι θα τον έκανε ο κ. Αγγελίδης».

Η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα υπέβαλε ένσταση στο αίτημα της πλευράς Ερωτοκρίτου και αντιπρότεινε να δοθεί στον κ. Πουργουρίδη χρόνος μιας ώρας για να προετοιμαστεί.
Το Δικαστικό Συμβούλιο διέκοψε για μερικά λεπτά και επανήλθε, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Μύρων Νικολάτος ανέφερε: «Στόχος του Δικαστικού Συμβουλίου είναι η ορθή και ταχεία συμπλήρωση της υπόθεσης αυτής, η οποία είναι μεγάλης σημασίας και γενικού δημοσίου ενδιαφέροντος (…) Υπό τις περιστάσεις αυτές και σεβόμενοι πλήρως τα δικαιώματα των διαδίκων, θεωρούμε ορθό και δίκαιο να εγκρίνουμε το αίτημα γι’ αναβολή μέχρι αύριο, προκειμένου να δοθεί ευκαιρία στον κ. Πουργουρίδη να προετοιμαστεί επαρκώς και ν’ αντεξετάσει τον Γενικό Εισαγγελέα».

Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα, προβλήθηκε καί το τελευταίο από τα τρία DVD, που η κατηγορούσα Αρχή κατέθεσε ως τεκμήρια με δηλώσεις τόσο του Γενικού όσο και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:30 το πρωί με την αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Keywords
Αναζητήσεις
αιτηση παυλου αγγελιδη
Τυχαία Θέματα