Αήθης επίθεση στα ΜΜΕ από την Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος»

Σαφώς χολωμένος από την αρνητική κατάληξη της διαδικασίας, ενδεχομένως και από τα όσα του αποδόθηκαν, παρέδωσε χθες βράδυ τη σκυτάλη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Έιντε είπε ότι «είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από τα όσα κάνετε και την ξεκάθαρη στήριξη σας στο όνειρο και την ιδέα για μια επανενωμένη Κύπρο. Αν υπάρξει νέα ευκαιρία και νέα διαδικασία,

τώρα ή μετά, δεν ξέρω πότε ή από ποιον, αν επαναρχίσει νομίζω η κοινωνία των πολιτών πρέπει να εμπλακεί περισσότερο».

Χθες το βράδυ ήταν η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του έλαβε χώρα το πρώτο τετ α τετ Αναστασιάδη με Ακιντζί, χωρίς όμως πολιτικό περιεχόμενο, ενώ αμέσως μετά ο Νορβηγός έσπευσε να μιλήσει στα καμιά 20αριά μέλη της Πρωτοβουλίας Ενωμένη Κύπρος που μαζεύτηκαν έξω από το Λήδρα Πάλλας.

Τα μέλη αυτά επέλεξαν προκλητικά να σπιλώσουν τα μέσα ενημέρωσης ως διεφθαρμένα, προκαλώντας φυσικά έντονη αντίδραση και μη κάλυψη του γεγονότος.

Εκφράσεις όπως «γιάλλα από εδώ», «πουλημένοι», «προδότες» και «φασίστες» ήταν στην πρώτη γραμμή των δήθεν επιχειρημάτων τους ενάντια σε μέσα ενημέρωσης την ίδια ώρα που εντύπωση προκάλεσε το μειδίαμα του κυρίου Έιντε στην υποβολή της ερώτησης.

Οι παλαιότερες πράξεις

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προ μερικών ημερών και αμέσως μετά προέβησαν σε δηλώσεις για συνάντηση του με τον Ε/κ ηγέτη αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του κυρίου Αναστασιάδη σε επίπεδο κουτσομπολιού.

Επιπλέον πρόκειται για την ομάδα που συναντήθηκε με τον κύριο Ακιντζί αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των όσων λέχθηκαν. Επίσης η ομάδα συναντήθηκε με την κυρία Σπέχαρ και αμέσως μετά προέκυψαν οι εσφαλμένες πληροφορίες για σκέψεις αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τέλος πρόκειται για μία πρωτοβουλία πολιτών που βρέθηκε και στο Κραν Μοντανά με έξοδα τρίτων, εξακοντίζοντας και τότε βολές κατά των ΜΜΕ και της πολιτικής που ακολουθούσαν αρμονικά Ελλάδα και Κύπρος.

Η θέση της Ένωσης Συντακτών

«Η θέση αρχής της Ένωσης Συντακτών είναι ότι δεν γίνεται με αφοριστικές προσεγγίσεις να κατηγορούνται αβάσιμα όλοι οι δημοσιογράφοι. Η κατηγορία της διαφθοράς είναι πολύ βαριά για να εκστομίζεται έτσι αλόγιστα και ατεκμηρίωτα. Όποιος θεωρεί ότι έχει στην κατοχή του τέτοια στοιχεία, καλείται να τα προσκομίσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών προς διερεύνηση».

Η ανακοίνωση της πλατφόρμας

Σημειώνεται ότι έχει σταλεί πρόσκληση σε εκπρόσωπο της πλατφόρμας για φιλοξενία στο δελτίο ειδήσεων για να εξηγήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τη θέση τους περί διεφθαρμένων μέσων αλλά ουδείς ανταποκρίθηκε.

Αρκέστηκαν σε μία ανακοίνωση με την οποία τόνισαν ότι «ο δημοσιογράφος του Σίγμα είπε στους δημοσιογράφους με έντονο τρόπο να κατεβάσουν τις κάμερες όταν ο κύριος Έιντε ρωτήθηκε για την διαφθορά των ΜΜΕ στην Κύπρο. Αυτό εκλήφθηκε από τους παρόντες ως απόπειρα λογοκρισίας και στέρηση του δικαιώματος των πολιτών για σωστή ενημέρωση".

Από την ανακοίνωση βεβαίως απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στις προσβλητικές βρισιές και χαρακτηρισμούς.

Γίνεται δε προσπάθεια να προσωποποιηθεί το θέμα ενώ τη στάση τους στηλίτευσαν με εκτενείς αναρτήσεις όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. Μιλώντας για λογοκρισία ξεχνούν ότι γινόταν κανονική κάλυψη της εκδήλωσης τους μέχρι τη στιγμή της αήθους επίθεσης. Τα συμπεράσματα στον ίδιο το λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα