Αιχμές Β.Γ.Ελεγκτή κατά Γιωρκάτζη για μη πρόσβαση στην ΚΤΚ

Στη διαπίστωση πως εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αλλάξει το περιεχόμενο και η υφή της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, προέβη ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κυριάκου, μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" στο Sigma.

Για τον ELA ξεκαθάρισε πως έχει το δικαίωμα ο Γενικός Ελεγκτής να αγγίζει τα ζητήματα του ευρωσυστήματος.

Ο κ. Κυριάκου, άφησε αιχμές για τη στάση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η οποία όπως έιπε, κατά το διάστημα που ήταν στη θέση του Γενικού Ελεγκτή, θεωρούσε ότι μπορέι

να αγγίξει ζητήματα που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα ενώ από τη θέση της Κεντρικού Τραπεζίτη, δεν επιτρέπει την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας λόγω της ευρωπαικής νομοθεσίας.

Για την υπόθεση λειτουργών που θησαύριζαν με αγοραπωλησίες Τ/κ περιουσιών είπε πως είναι θέμα που χρονολογείται και χαρακτηρίζεται από παρατυπίες και παραβάσεις, από τις οποίες ορισμένοι έχουν ωφεληθεί λόγω της απουσίας ελέγχου από το κράτος. Υπογράμμισε πως μερικοί, αγόραζαν Τ/κ περιουσίες και τις μεταπωλούσαν μέσα σε μία νύχτα σε πολύ ψηλότερες τιμές.

Για το ζήτημα των πολεοδομικών ζωνών διαπιστώθηκε έγκριση των ζωνών, στην απουσία των νενομισμένων διαδικασιών και το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή αναμένει από το Υπουργείο Εσωτερικών να διεξάγει έρευνα.

Για τα ανεκτέλεστα έντάλματα ύψους 203 εκατομμυριών, επεσήμανε οτι υπάρχει μια βραδυκινησία του κράτους να εισπράξει τα ποσά. Οι λόγοι είπε, ίσως είναι η υποστελέχωση.

Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες εντοπίστηκαν ελλείψεις στις εγκαταστάσεις των σφαγείων, στη στελέχωση των σφαγείων από καταρτισμένους επιθεωρητές και περιπτώσεις σφαγής ζώων χωρίς σήμανση, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τέλος, επεσήμανε οτι από τους προϊσταμένους εξαρτάται η καλή υπηρεσία των δημοσίων υπηρεσιών και από την κουλτούρα των υπαλλήλων.

Ο κ. Κυριάκου, τόνισε ότι αν δεν αλλάξει η κουλτούρα, τότε του χρόνου η Ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα είναι πανομοιότυπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα