Αγωνιούν και ελπίζουν σε λύση οι κατεχόμενες κοινότητες

Την αγωνία τους αλλά και την ελπίδα τους για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, παρόλο που αντιλαμβάνονται το δύσκολο της προσπάθειας, εξέφρασαν οι κατεχόμενες κοινότητες δια του Προέδρου της Επιτροπής τους Μιχάλη Τζιώρτα.

Ο κ. Τζιώρτας μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε, την Τρίτη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα μας έχει κάνει μια εκτενή ενημέρωση», είπε, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε τους πολλούς προβληματισμούς και τον τρόπο που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος χειρίζεται

το Κυπριακό».

«Αγωνιούμε», ανέφερε, «περιμένουμε την επόμενη προσπάθεια, ο στόχος μας είναι η λύση του Κυπριακού».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς επιμένουμε. Θέλουμε λύση του Κυπριακού. Να πάμε στη γη μας. Εκεί που γεννήθηκαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας και να πάρουμε και τα παιδιά μας».

Σε ερώτηση αν από την ενημέρωση που είχαν είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει μια νέα προσπάθεια σύντομα, απάντησε ότι ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Βέβαια, πρόσθεσε, «θα προσπαθήσουν να έρθουν καλύτερες συνθήκες».

Σε ερώτηση αν κατάλαβε ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση θα πάνε όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, απάντησε «βέβαια όχι». Νομίζω, είπε ο κ. Τζιώρτας, ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον να ισχύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Να μπορούν οι πρόσφυγες να πάνε στη γη τους, να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, τα σπίτια τους, εκεί που μπορούν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι εκεί που δεν μπορούν, να μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη εναλλακτική, είτε ανταλλαγή περιουσίας είτε άλλες μέθοδοι θεραπείας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα