Αγώνας μέχρι τέλους

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η χθεσινή διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων και των καταθετών της πρώην Λαϊκής
Με «επανάσταση» προειδοποιούν τα μέλη των Συνδέσμων, εάν δεν αποκατασταθεί η σε βάρος τους αδικία

Με ένταση και επεισόδια στιγματίστηκε η δυναμική χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) καθώς και των κατόχων αξιογράφων, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την ίδια στιγμή που, εντός του Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

έδινε διάσκεψη Τύπου με θέμα την εσωτερική διακυβέρνηση.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν μερίδα διαδηλωτών επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του χώρου του Προεδρικού Μεγάρου, προσεγγίζοντας την κύρια είσοδο και απαιτώντας όπως εκπρόσωπος του Προεδρικού ή ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεχτεί να συναντηθεί μαζί τους.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια με νερό, πλακάτ και πανό, καθώς και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, καταφέρνοντας μάλιστα να τραυματίσουν κινηματογραφιστή τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κοντά στον χώρο των επεισοδίων και ανάμεσα στους αστυνομικούς, σπάζοντας μάλιστα την κάμερά του.

Αγώνας μέχρι τέλους
Όσον αφορά τα αιτήματα των διαδηλωτών, τα μέλη του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής όπως επίσης και οι κάτοχοι αξιογράφων εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αξιώνοντας αποκατάσταση της αδικίας που, όπως καταγγέλλουν, διαπράχθηκε σε βάρος τους, μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν τον Μάρτιο του 2013.

Μάλιστα τον «ασκό» του Αιόλου φαίνεται να «άνοιξε» η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναπέμψει το νομοσχέδιο για συμψηφισμό δανείων που λήφθηκαν για την αγορά αξιογράφων, στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Θύματα των τραπεζών
Ο κ. Μαυροβουνιώτης ανέφερε, παράλληλα, ότι οι κάτοχοι αξιογράφων έπεσαν θύματα «δόλιων πρακτικών των τραπεζών», προσθέτοντας παράλληλα ότι εξαπατήθηκαν γιατί τους πούλησαν ένα υψηλού κινδύνου προϊόν, το οποίο δεν έπρεπε να είχε διατεθεί σε ιδιώτες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε, «και πριν και μετεκλογικά μάς είχε διαβεβαιώσει ότι θα μας στηρίξει, για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Και διαπιστώνουμε μετά από τρία χρόνια ότι τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα και δεν βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον στη βάση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του Νίκου Αναστασιάδη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατέστησε δε σαφές ότι όλα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς είχε υποσχεθεί, έχουν μπει στο περιθώριο και προειδοποίησε ότι αν δεν τους δοθεί σύντομα μια ημερομηνία για συζήτηση, θα επαναστατήσουν. Καταληκτικά, ο κ. Μαυροβουνιώτης προειδοποίησε ότι αν στην πορεία διαπιστώσουν ότι δεν γίνεται τίποτα, θα επανέλθουν με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εκτός αυτού, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνις Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι «εδώ και πέντε μήνες τα μέλη του συνδέσμου ζητούν ακρόαση, αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν καμιάν απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», για να προσθέσει πως ο ίδιος δεν ξέρει πώς να το ερμηνεύσει.

«Μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κάτι να μας πει ή έχει κάτι να μας πει, το όποιο δεν θα μας αρέσει;», διερωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι δημοσιογράφοι, σε κάποια στιγμή, θα θέσουν αυτά τα καίρια ερωτήματα για να υποχρεωθεί ο Πρόεδρος να δώσει απαντήσεις, τις οποίες μέχρι στιγμής δεν δίνει.

Πρόταση για αποζημίωση
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «ως ΣΥΚΑΛΑ από τον Μάιο του 2013 είχαμε υποβάλει οικονομική πρόταση για ρύθμιση και αποκατάσταση των αδικιών. Η πρόταση λέει ότι, όταν και εφόσον το κράτος είναι σε θέση να το πράξει, θα αρχίσει την αποκατάσταση της αδικίας. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν δέχεται καν να αναγνωρίσει ότι έκλεψε τους κόπους του κόσμου και να αναλάβει την ευθύνη εξ ου και καταφεύγει στις συνηθισμένες αοριστίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι «κανένας δεν έχει ζητήσει από το κράτος άμεση πληρωμή αυτών που του έχει κλέψει, αλλά χρειάζεται τη δέσμευση από το κράτος ότι όταν ορθοποδήσει σιγά σιγά θα ξεκινήσει η αποκατάσταση αυτών αδικιών. «Δεν γίνεται να πανηγυρίζουμε μετά από μια ληστεία. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν μετά από μια ληστεία είναι οι εγκληματίες και ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη», ανέφερε καταληκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα