Αγία Νάπα: «Πάνω από τα μισά παιδιά είναι μετανάστες - Ξέφυγε η κατάσταση»

«Δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό με την επίθεση σε μαθητή από μητέρα έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας», καταγγέλλουν γονείς στο SigmaLive.

Σύμφωνα με μέλος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών για τη φετινή σχολική χρονιά έχει αυξηθεί από τους 300 στους 410, ενώ 232 από αυτά είναι παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τα μαθήματα να μην γίνονται σωστά, αφού πολλά παιδιά δεν μιλάνε ελληνικά και δεν μπορεί να προχωρήσει το μάθημα.

Το

μέλος του Συνδέσμου Γονέων καταγγέλλει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, υπερπληθυσμού, βίας και παραβατικότητας.

Σε σχέση με το περιστατικό της επίθεσης της Δευτέρας (7/11), αναφέρει ότι μητέρα μαθητή που φοιτά στο δημοτικό σχολείο συνάντησε άλλο μαθητή που πήγαινε περπατητός στο σπίτι του και του επιτέθηκε. Το περιστατικό είδε η μητέρα του, η οποία έσπευσε να σταματήσει την επίθεση με αποτέλεσμα να δεχθεί λεκτική επίθεση και απειλές από την άλλη γυναίκα.  

Για την υπόθεση έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία, ενώ εκκρεμεί η αναγνώριση της επιτιθέμενης γυναίκας. Εντούτοις, οι γονείς καταγγέλλουν ότι στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν πολλά περιστατικά με μαθητή ο οποίος κτυπάει συστηματικά τους συμμαθητές του αλλά φοβούνται να προβούν σε καταγγελίες για να μην στοχοποιήσουν τα παιδιά τους.  

Εξηγούν ότι δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά «η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου». Γι αυτό απευθύνουν έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και δεν ξέρουμε εάν θα τα πάρουμε ζωντανά».

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία μητέρας ότι άγνωστη γυναίκα έσπρωξε και κλώτσησε τον γιo της

Keywords
Τυχαία Θέματα