Αυξάνονται οι αναδιαρθρώσεις, μειώνονται τα κόκκινα δάνειa

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση καταγράφηκε τον Μάρτιο 2016 τόσο στον ρυθμό μείωσης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, λόγω κυρίως αυξημένων διαγραφών, όσον και στη διεκπεραίωση αιτήσεων που υπήρχαν προς αναδιάρθρωση δανείων, με τις νέες αναδιαρθρώσεις να εκτινάσσονται τον ίδιο μήνα στο €1 δισεκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου,

οι μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά €1,1 δισεκατομμύριο, στα €25,69 δισ., με τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων προς το σύνολο των χορηγήσεων να μειώνεται στο 48,36%, ενώ από τις αρχές του έτους παρατηρείται μείωση στις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις κατά €1,6 δισ. ή 6%.

Παράλληλα, οι νέες αναδιαρθρώσεις αυξήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 κοντά στο €1 δισ., σε σχέση με τα επίπεδα των €300 και €600 εκατομμυρίων τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016, αντίστοιχα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η ΚΤΚ, υπήρξε κατά τον Μάρτιο μετακίνηση μη-εξυπηρετούμενων αναδιαρθρωμένων δανείων ύψους €215 εκατ. στις κατηγορίες εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως λόγω της επιτυχούς λήξης της περιόδου παρακολούθησης.

Επιπλέον, από τις 14.046 αιτήσεις που υπήρχαν προς αναδιάρθρωση κατά την υπό αναφοράν περίοδο, μέσα στον Μάρτιο του 2016 συμφωνήθηκε αναδιάρθρωση με τους δανειολήπτες για 3.703 περιπτώσεις, ποσό που υπερβαίνει τις συμφωνηθείσες αναδιαρθρώσεις των δύο προηγούμενων μηνών. Συνολικά, από τον Δεκέμβριο 2014 μέχρι τον Μάρτιο 2016 παρατηρείται μείωση στις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις κατά €1,6 δισ. ή 6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα