Αυξάνεται το όριο ηλικίας για εξωσωματική

Οι νέοι ρυθμοί της ζωής, οι σπουδές και η επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση στη ζωή των γυναικών και των ζευγαριών γενικότερα έχει αυξήσει κατά πολύ την ηλικία γάμου και συνεπώς την ηλικία τεκνοποίησης.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην Κύπρο δυστυχώς υπάρχουν πολλά άτεκνα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση μετά την ηλικία των 35-40 χρόνων λόγω του άγχους της καθημερινότητας που μειώνει την γονιμότητα.

Στο πολύ σοβαρό δημογραφικό μας πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και το αυξημένο κόστος της εξωσωματικής

γονιμοποίησης που φθάνει μέχρι και 8-10 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους το Υπουργείο Υγείας, έχει προχωρήσει στην απόφαση να στηρίξει τα άτεκνα ζευγάρια αυξάνοντας μάλιστα το όριο επιδότησης μιας υποψήφιας μητέρας μέχρι τα 50 χρόνια.

Οι καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι η πρόταση που θα καταθέσει ο Γιώργος Παμπορίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο τέλος Νοεμβρίου βρίσκει και την σύμφωνο γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προνοεί αύξηση της δαπάνης του επιδόματος και έχει ήδη γίνει πρόνοια για αύξηση στον προϋπολογισμό.

Μέχρι σήμερα η επιδότηση που δινόταν στις υποψήφιες μητέρες αφορούσε δύο προσπάθειες, ενώ τώρα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Για δεύτερο ή τρίτο παιδί θα υπάρχει στρωματοποίηση στον αριθμό των προσπαθειών ανάλογα με τα κριτήρια που θα τεθούν. Επίσης οι δικαιούχοι της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια θα δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό από τους μη δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα