Αυξάνεται ο αριθμός των Μουσουλμάνων στην ΕΕ

Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη θα φθάσουν το 8% του γενικού πληθυσμού μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό ινστιτούτο Pew Forum.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνεται κατά περίπου 1% κάθε δεκαετία. Ενώ το 1990 ήταν 4% ή 30 εκατομμύρια, σήμερα ανέρχονται στο 6% ή 45 εκατομμύρια και μέχρι το 2030 θα φθάσουν το 8% ή 60 εκατομμύρια.Ωστόσο, πολλοί αμφισβητούν τα ευρήματα αυτά θεωρώντας ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός

στην ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερος, αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία και οι οποίοι δεν είναι καν δηλωμένοι.Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη τείνουν να είναι νεότεροι από τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό πληθυσμό. Η μέση ηλικία των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων είναι 32, των Χριστιανών είναι 42 και των άθεων 37.Σύμφωνα με τη μελέτη, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι δύο χώρες μέλη της ΕΕ, με τους περισσότερους Μουσουλμάνους στην επικράτειά τους.Στη Γαλλία αντιπροσωπεύουν σήμερα το 8% - 10% του πληθυσμού ή 6-7 εκατομμύρια. Σύμφωνα με στοιχεία του 2010 στη Γερμανία ο πληθυσμός των Μουσουλμάνων ανέρχονταν σε 4,8 εκατομμύρια ή 5,8% του πληθυσμού, στην Ελλάδα ήταν 4,7% του πληθυσμού ή μισό εκατομμύριο, στη Σουηδία ήταν 5% του πληθυσμού, στην Ολλανδία 5,5% και στο Βέλγιο 6%. Ο μικρότερος πληθυσμός είναι στην Πορτογαλία (0,6%) στη Φιλανδία (0,8%) και στην Ιρλανδία (0,9%). Ωστόσο οι τελευταίες αυτές χώρες επιδεικνύουν μεγάλη αυξητική τάση.Ο μεγαλύτερος πληθυσμός Μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκή πόλη βρίσκεται στη Μασσαλία της Γαλλίας (35% του πληθυσμού) στο Μπράντφορντ της Βρετανίας (33% του πληθυσμού), στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας (30%), στις Βρυξέλλες, Ρότερνταμ και Άμστερνταμ στο 26% του πληθυσμού και στη Στοκχόλμη και στο Μάλμο της Σουηδίας φθάνουν το 20% του πληθυσμού.Για την Κύπρο δεν υπάρχουν στοιχεία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα