Αυτός ήταν ο Κύπριος πιλότος του Ρωσικού Βoeing 737-800

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους από την Λεμεσό είναι τελικά ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Ρωσία.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 38χρονο πιλότο που ήταν συγκυβερνήτης στη μοιραία πτήση FZ981 του Boeing 737 που συνετρίβη στη Ρωσία.

Ποιος

ήταν ο κύπριος πιλότος του Βoeing που συνετρίβη

Ο 38χρονος Κύπριος Άριστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Flydubai που κατέπεσε τα ξημερώματα στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας. Ο πιλότος καταγόταν από τη Λεμεσό, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται πως, ο Κύπριος πιλότος δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου. Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013.

Παρόλο που οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται έξι φορές το χρόνο, ο άτυχος πιλότος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων συμμετείχε μετα δυσκολίας μία έως δυο φορές το χρόνο.

«Έφυγε» πριν προλάβει να γίνει πατέρας

Ο 38χρονος πρώην πιλότος της εταιρείας «Helios», Άριστος Σωκράτους, έμελε να μην προλάβει να δει τον ερχομό του πρώτου του παιδιού καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από μικρό χρονικό διάστημα, μετακομίζοντας στο Ντουμπάι όπου ήταν η έδρα της αεροπορικής εταιρείας όπου εργαζόταν.

Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 38χρονος, δεν ήταν ευχαριστημένος με την εν λόγω εταιρεία ενώ είχε προβεί σε ενέργειες για να αποχωρήσει.

Βρέθηκε το μαύρο κουτί

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν πως το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής. Εξάλλου η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε ότι εξετάζει ως πιθανότερες αιτίες του δυστυχήματος ένα σφάλμα του πιλότου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ή κάποια τεχνική βλάβη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση υπάρχει ήδη επικοινωνία με τους συγγενείς των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ενώ θα τους προφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια. Ωστόσο, ομάδα στελεχών της εταιρείας σπεύδει στο Ροστόφ, αναφέρει η Fly Dubai, για να βοηθήσει στη διερεύνηση του ατυχήματος.

Δηλώσεις Αναστασιάδη και Πούτιν

Την βαθιά θλίψη του για το τραγικό αυτό συμβάν εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος εκφράζει ταυτόχρονα οδύνη για το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους απο την Λεμεσό.

Tα συλλυπητήριά του στις στις οικογένειες των θυμάτων υπέβαλε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Συντριβή του αεροσκάφος Boeing 737

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη τα ξημερώματα κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι νεκροί. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί», δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα