Αυτοί είναι οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας μέχρι τώρα

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11/2017) τη Δυτική Αττική.

Tραγωδία με νεκρούς στην Ελλάδα από την φονική κακοκαιρία

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση και οι πλημμύρες αλλά και οι χείμαρροι που προκλήθηκαν από αυτή, κάνει λόγο για δεκαπέντε νεκρούς (δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες), ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε, περίπου

στις 10:00 το πρωί, νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την εθνική τραγωδία στη δυτική Αττική

Τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Ατική εξέφρασε με έκτακτη δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να κηρύξει σε κατάσταση εθνικού πένθους τη χώρα, μετά τον τραγικό θάνατο 15 συμπολιτών μας.

Ο ίδιος διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία και την ανακούφιση των πληγέντων.

Στο SigmaLive Αντ/μαρχος Ν.Περάμου:Παλεύουμε με καταστροφές

Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στη Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, περίπου 65 ετών. Βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

Η συγκλονιστική εικόνα της καταστροφής που έγινε viral

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας80 και 55 ετών. Τα θύματα ήταν αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Ακόμη δύο άνδρες και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί αργά το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν άνδρα, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Λίγο μετά τις 16:00, ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί, βρέθηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα και λίγο αργότερα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κι άλλο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου και μια γυναίκα στη συμβολή των οδών Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Τέλος, στη μακάβρια λίστα προστέθηκε λίγο μετά τις 17:00 ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στο 5 - 6 χλμ. Μάνδρας - Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

Κακοκαιρία – Ελλάδα: Χείμαρρος «καταπίνει» όχημα (vid)

Οι τραυματίες

Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των 13 νεκρών που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο" σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο "Θριάσιο" όπου βρίσκεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, έχουν διακομιστεί επίσης 14 τραυματίες από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου και οι υπόλοιποι παραμένουν για νοσηλεία, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική. Περισσότερες από 600 κλήσεις έως τώρα για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων


Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική σε όλη την Αττική, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 14 αυτή την ώρα. Οι 12 σοροί έχουν περισυλλεγεί από την Πυροσβεστική και οι 2 από το Λιμενικό.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει έως τώρα περισσότερες από 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά, επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές 190 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 55 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 70 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα που έχουν παρασυρθεί, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα