Αυτή τη φορά για τον Μανωλά μια απλή διάψευση δεν αρκεί

Οι λέξεις έχουν πάντα τη δική τους σημασία. Κι η ανάγνωση ανάμεσα στις γραμμές, συχνά βοηθά ώστε να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Από τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Αυγούστου 2016, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, μετά τις αποκαλύψεις τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Ιούνιο του 2012 ανάμεσα στον Στέλιο Μανωλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ

η μοναδική αντίδραση στο θέμα ήταν: «Για Μανωλά δεν εχουμε τίποτα απολύτως να πούμε». Δεν επελέγη το «ουδέν σχόλιο», αλλά κάτι πιο... σκληρό, πιο άμεσο που ουσιαστικά θέτει τη «σημαία» της ομάδας προ των ευθυνών της. Ο άνθρωπος που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο για τρεις δεκαετίες και που πριν από τρεις μήνες οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου, καλείται πλέον να τοποθετηθεί άμεσα, χωρίς υπεκφυγές, στην ουσία του θέματος.

Είναι δεδομένο ότι το «τότε» δεν έχει την παραμικρή σχέση με το «τώρα» όσον αφορά την ΑΕΚ ως ποδοσφαιρική υπόσταση, ως σοβαρή Ανώνυμη Εταιρία. Τότε, επρόκειτο για μία επιχείρηση υπό διάλυση, κάτι που φάνηκε και αγωνιστικά 10 μήνες μετά τη επίμαχη συνομιλία, όταν η ομάδα υποβιβαστηκε. Ομως το γεγονός ότι ο Στέλιος Μανωλάς, αποδεδειγμένα πλέον, μεσολάβησε για τη μετακίνηση του ανηψιού του, Κώστα, στον Ολυμπιακό αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού στις τάξεις των οπαδών του «Δικέφαλου». Στο διάστημα εκείνο, ο Στέλιος δεν είχε την παραμικρή σχέση με την ΑΕΚ, συνεπώς δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων ή «προδοσίας». Ομως, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, σε δηλώσεις του λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Επέστρεψε στην Ενωση το καλοκαίρι του 2014 για να αναλάβει την Κ20 και διετέλεσε δύο φορές υπηρεσιακός μετά τα «διαζύγια» με τον Τραϊανό Δέλλα (Οκτώβριος 2015) και τον Γκουστάβο Πογέτ (Απρίλιος 2016). Η κατάκτηση του κυπέλλου με νίκη (2-1) στον τελικό επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του Στέλιου Μανωλά τα τελευταία 18 χρόνια, από τότε δηλαδή που κρέμασε τα παπούτσια του.

Σήμερα, 98 ημέρες μετά την 17η Μαϊου 2016, μια ιστορία από το παρελθόν δημιουργεί ξανά μείζον πρόβλημα στις σχέσεις του Μανωλά με τους οπαδούς (και όχι μόνο) της ΑΕΚ. Μόνο που αυτή τη φορά μια απλή διάψευση δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα