Αφαίρεσαν άδεια παραμονής από Ιρανό-Σφετεριζόταν ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα

Άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία για επτά χρόνια διατηρούσε Ιρανός επενδυτής, ο οποίος σφετεριζόταν περιουσίες Ελληνοκυπρίων προσφύγων στα κατεχόμενα.

Η περίπτωση του Ιρανού, την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πολίτης», δεν αποκλείεται μάλιστα να συνδέεται με τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται να εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο συγκεκριμένος έλαβε άδεια παραμονής από την Κυπριακή

Δημοκρατίας το 2016, προκειμένου να επενδύσει στις ελεύθερες περιοχές, όπως και έπραξε.

Ταυτόχρονα, όμως, ο ίδιος με την βοήθεια της πρώην συζύγου του που δραστηριοποιείται στο ψευδοκράτος ως κτηματομεσίτρια, πωλούσε παράνομα ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Μετά από διερεύνηση των αρχών και με την εμπλοκή της ΚΥΠ, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία και η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην ανάκληση της άδειας μόνιμης παραμονής του Ιρανού.

Τι λέει το ΥΠΕΣ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαργαρίτα Κυριάκου, σε περίπτωση που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές θα κινηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες.

Στην περίπτωση όμως που ο Ιρανός είναι εκτός Κύπρου και επιχειρήσει να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε θα του απαγορευτεί η είσοδος.

Οι Αρχές διερευνούν σύνδεση του Ιρανού με τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο που συνελήφθη στην Ιταλία για εκμετάλλευση και πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα