Αέρας ανανέωσης στις διακρατικές σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου

Aύξηση κατά 111% των Αιγυπτιακών εξαγωγών προς την Κύπρο σημειώθηκε το τελευταίο εξάμηνο με τις σχέσεις των δύο κρατών να ανανεώνονται τον Οκτώβρη με κατ' ιδίαν συναντήσεις των αρμοδίων.

Έκθεση από το Αιγυπτιακό Εμπορικό Γραφείο στην Κύπρο αναφορικά με την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο

το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρέλαβε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Αιγύπτου, Tarek Kabil.

Στην έκθεση, καταγράφεται το γεγονός ότι οι Αιγυπτιακές εξαγωγές στην κυπριακή αγορά αυξήθηκαν κατά 111% από 9 εκατ. ευρώ το 2015 σε 19 εκατ. ευρώ το 2016.

Από την άλλη, οι εισαγωγές στην Αίγυπτο από την Κύπρο παρουσίασαν αισθητή πτώση στα 6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα €28.5εκατ. την ίδια περίοδο το 2015.

Οι πιο σημαντικές εξαγωγές της Αιγύπτου στην Κύπρο ήταν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστο αλάτι, φυσική άμμος, διάφορα είδη λίθων, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Aφίξεις εξ Αιγύπτου τον Οκτώβρη

Σύμφωνα με άρθρο της Daily News Egypt τον Οκτώβρη αναμένεται να καταφθάσουν στο νησί μας εκπρόσωποι της Αιγύπτου για να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανακοινωθεί η οργάνωση κρουαζιέρων σε λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου και της Αιγύπτου.

Κρίσιμη στιγμή ενόψει τριμερούς

Όπως εξηγεί ο Αιγύπτιος Υπουργός, πρόκειται για "θετικό σημάδι" στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών σε μια κρίσιμη στιγμή: λίγο πριν την νέα τριμερή ανάμεσα σε Αίγυπτο, Κύπρο και Ελλάδα,

Keywords
Τυχαία Θέματα