ΑΕΛ: Τα κλειδιά στον Πορτογάλο

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ. Ψες η διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Πορτογάλο τεχνικό που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο 39χρονος τεχνικός είχε έρθει χθες στην Κύπρο και είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΕΛ το μεσημέρι, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν κάποιο

χρόνο, για να πάρουν την απόφασή τους και τελικά υπέγραψαν με τον κ. Μπαλταζάρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα προπονήσει σήμερα για πρώτη φορά τους παίκτες του και θα τους γνωρίσει. Θα κάνει το ντεμπούτο του στο «Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση.

Πιθανότατα σήμερα θα γίνουν γνωστοί και ποιοι θα αποτελούν το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις, αφού ο κ. Μπαλταζάρ θα έχει μαζί του μόνο έναν συνεργάτη του, που θα είναι βοηθός.

Ο νέος προπονητής της λεμεσιανής ομάδας θα προσπαθήσει να της αλλάξει την ψυχολογία, αλλά και την αγωνιστική εικόνα. Με δεδομένο ότι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΛ είναι το κύπελλο, έχει μπροστά του λιγότερο από δύο εβδομάδες, για να την προετοιμάσει, έτσι ώστε στις 5 Απριλίου να παρουσιαστεί με καλό πρόσωπο στο ΓΣΠ και να κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει στον επαναληπτικό του Τσιρείου να διεκδικήσει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο Αθλητικός Δικαστής ψες επέβαλε διπλή τιμωρία στην ομάδα της Λεμεσού, αφού την τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων κατά τη διάρκεια του αγώνα (στο 90ο λεπτό ρίψη βεγγαλικού με πιστόλι) και μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο και στην αντίπαλη κερκίδα, και με ένα αγώνα κλειστό το κάτω διάζωμα της Ανατολικής (για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο). Την πρώτη τιμωρία της η ΑΕΛ θα την εκτίσει με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τη δεύτερη με τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο.

59 συμμετοχές έχει συμπληρώσει ο Μάρκο Σοάρες με τη φανέλα της ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και στον αγώνα με την Ανόρθωση θα συμπληρώσει 60. Ο αρχηγός του Πράσινου Ακρωτηρίου φέτος διανύει τη δεύτερή του χρονιά με τη λεμεσιανή ομάδα. Σε γενικές γραμμές έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, αφού στον πρώτο γύρο ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας, ενώ στον δεύτερο λίγο το ντεφορμάρισμα και λίγο οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Πάντως οι άνθρωποι της λεμεσιανής ομάδας ήδη σκέφτονται να του προτείνουν να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για τη νέα χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα