ΑΕΛ: Ομοιότητες και διαφορές με το 2011

Μνήμες από το καλοκαίρι του 2011 ξυπνά η μετεγγραφική δραστηριότητα της ΑΕΛ. Όπως και τότε, έτσι και φέτος, ο Πάμπος Χριστοδούλου προβαίνει σε ριζική ανανέωση του ρόστερ της λεμεσιανής ομάδας.

Στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΛ (το τέλος της οποίας τον βρήκε πρωταθλητή), ο Κύπριος τεχνικός πραγματοποίησε συνολικά δεκαεφτά μετεγγραφές,

τις δεκατρείς στην καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο και τις υπόλοιπες τέσσερεις τον Ιανουάριο. Οι νέες αφίξεις στη λεμεσιανή ομάδα ξεπερνούν τα επίπεδα του 2011, με το ρόστερ να υπόκειται σε γενικό «λίφτινγκ». Μέχρι στιγμής, η ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση 14 ποδοσφαιριστών και θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις.

Το καλοκαίρι του 2011 αποκτήθηκαν οι Ίσλι Ίντι, Ματίας Ντεγκρά (τερματοφύλακες), Μάρκο Αϊρόσα, Καρλίτος Σοάρες, Αντόνιο Νίλσον, Πατρίκ Λεγκέν (αμυντικοί), Ζορζ Μοντέιρο, Εντμάρ Λασέρδα, Ντεντέ, Μπεμπέ (μέσοι), Σεμέδο Καφού, Πατρίκ Βουό και Μπέντζαμιν Ονουάτσι (επιθετικοί). Τον Ιανουάριο εντάχθηκαν στην ομάδα οι Ούγκο Σόουζα (αμυντικός), Κάμπι, Ζιλμπέρτο (μέσοι) και Ντίκσον (επιθετικός).

Στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο η ΑΕΛ απέκτησε μέχρι στιγμής τους: Ράφαελ Ρόμο, Ανδρέα Κίττο (τερματοφύλακες), Χάρη Κυριάκου, Έντουαρντ Νίκολας Μπογιόμ, Νούριο Φορτούνα (αμυντικοί), Μάριο Νικολάου, Μπαμπάνκο, Λούκας Σόουζα, Αλί Σαβανέ (μέσοι), Ουέλινγκτον, Μάριο Ηλία, Ούγο Φιρμίνιο, Αγκουινάλδο και Πέδρο Μπενγκουί (επιθετικοί).
Μολονότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, η λεμεσιανή ομάδα έχει συμφωνήσει με τον ακραίο επιθετικό Ντολί Μενγκά, ενώ θα γίνουν ακόμη δύο προσθήκες - κεντρικού αμυντικού και επιτελικού μέσου. Για τη θέση του στόπερ, ο Πάμπος Χριστοδούλου υποβάλλει σε δοκιμαστικά τον Κέβιν Λαφράνς.
Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις, το καλοκαίρι του 2011 είχαν φύγει από τη λεμεσιανή ομάδα 20 παίκτες, ενώ φέτος ο σχετικός αριθμός ανήλθε, μέχρι στιγμής, στους 14 και πιθανότατα θα δοθεί δανεικός και ο Οχένε.

Keywords
Τυχαία Θέματα