ΑΕΛ: Νίκη τετράδας και… εκδίκηση

Με στόχο να κάνει το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που της έχουν απομείνει για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ΑΕΛ υποδέχεται σήμερα τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Οι «κίτρινοι» του Μπρούνο Μπαλταζάρ ξέρουν πολύ καλά τη σημασία του σημερινού παιγνιδιού και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πάρουν το τρίποντο, που θα τους διατηρήσει στην 4η θέση και θα τους αυξήσει τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, πιθανή νίκη

σήμερα θα δώσει στην ΑΕΛ την ευκαιρία να πάρει μια μικρή εκδίκηση από τον αντίπαλό της για τον πρόσφατο αποκλεισμό της από το κύπελλο.

Παρά τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που έχει η ομάδα του, ο κ. Μπαλταζάρ, την προετοίμασε έτσι ώστε το απόγευμα να παρουσιαστεί με το καλό της πρόσωπο, να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη. Για τον Πορτογάλο τεχνικό, «κλειδί» του σημερινού αγώνα είναι να καταφέρουν οι παίκτες του να πιέσουν τους αντιπάλους τους, να μην τους επιτρέψουν να έχουν στα πόδια τους την μπάλα και ουσιαστικά η ΑΕΛ να είναι η ομάδα που θα δίνει τον ρυθμό στην αναμέτρηση. Άρα, οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής καλούνται να βρεθούν στην καλή τους μέρα.

Η ΑΕΛ πρέπει να προσέξει δύο πράγματα που την πλήγωσαν στα τελευταία παιγνίδια. Το πρώτο είναι τα ατομικά λάθη. Είναι κάτι που στοίχησε στη λεμεσιανή ομάδα, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Το άλλο, είναι η ηρεμία και η συγκέντρωση στο τέλος του αγώνα, κάτι που επίσης πλήγωσε την ΑΕΛ στα πρόσφατα παιγνίδια της. Αν οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας καταφέρουν να πετύχουν αυτά, τότε θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τον στόχο τους.

Με τέσσερεις απουσίες

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χθες, με τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα. Ο κ. Μπαλταζάρ για τη σημερινή αναμέτρηση δεν υπολογίζει στους Αϊρόσα και Λαφράνς που είναι τιμωρημένοι, αφού συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών, ενώ τιμωρημένος είναι και ο Αρουαμπαρένα, που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική από την αποβολή του στο κύπελλο. Εκτός πλάνων του προπονητή είναι φυσικά και ο Τζούνιορ, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Πορτογαλία για θεραπεία στο γόνατό του. Τις τελευταίες ημέρες ο Τζούνιορ νιώθει πολύ καλύτερα και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρίνων» για τη νέα περίοδο.

Το πιθανό πλάνο

Όσον αφορά το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο κ. Μπαλταζάρ, αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι εξής: Τερματοφύλακας ο Ρόμο. Δεξιά ο Κυριάκου και αριστερά ο Λαφράνς. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Μιτρέα και Α. Κυριάκου. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ως αμυντικοί μέσοι οι Σοάρες και Νικολάου με τον Πίτι πιο μπροστά τους. Στο ένα φτερό θα ξεκινήσει ο Γεωργιάδης ενώ στο άλλο ένας εκ των Σάσι ή Μπλάνκο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται και σήμερα ο Μαύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα