ΑΕΚ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΤΡΑΣ

Μια εντυπωσιακή ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Ερμή, συντρίβοντάς τον με 4-0 - Εντυπωσιακό ντεμπούτο ο ΜοντέιροΕΡΜΗΣ 0ΑΕΚ 4(12΄, 32΄ Μοντέιρο, 70΄ Βάλντερ, 73΄ Λαρένα)Τον Χόρχε Μοντέιρο όλοι τον γνωρίζουμε. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ποιότητά του και τα χαρίσματά του είναι αδιαμφισβήτητα. Πέρυσι σκόραρε 17 φορές, ήταν ο ηγέτης της ΑΕΛ που έχασε τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική και ακολούθως επαναπατρίστηκε στην Πορτογαλία. Η ΑΕΚ,

ένα οκτάμηνο μετά την αποχώρησή του από την Κύπρο, έκανε το κόλπο γκρόσο στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, αποκτώντας τον 28χρονο άσο.

Και ο Πορτογάλος με το… καλημέρα δικαίωσε τους Λαρνακείς και έκανε τη διαφορά. Με δύο δικά του γκολ έκρινε το… υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Ερμή, που μόνο τέτοιο δεν εξελίχθηκε. Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, δεν λυπήθηκε τον Ερμή που κατέρρευσε και τον συνέτριψε με 4-0, αφήνοντας για τα καλά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Ομόνοια.Από την άλλη, είναι φανερό ότι το 2015 δεν του μπήκε καλά του Ερμή, αφού μετά τη μέτρια εμφάνιση και ήττα από την Ανόρθωση, ούτε κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε αντίδραση. Αντίθετα, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις. Πλέον, ο Ερμής υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας, αφού πλέον στην 3η θέση πέρασε η Ομόνοια και στην 4η η ΑΕΚ.Πήρε το όπλο του ο ΜοντέιροΤο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, δεν ήταν ποιοτικό, αλλά είχε δύο γκολ, όλα για την ΑΕΚ, που της έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα για το τρίποντο. Ο Ερμής, αν και ξεκίνησε καλύτερα το παιγνίδι, δεν κατάφερε να έχει συνέχεια, αφού πολύ νωρίς η ΑΕΚ ισορρόπησε και δεν του επέτρεψε να φτιάξει φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα στο 10ο λεπτό με σουτ του Τομάς έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Η φάση αυτή ήταν προειδοποιητική, καθώς δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με τον Χόρχε Μοντέιρο. Στην πρώτη του εμφάνιση με τα «κιτρινοπράσινα», ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν ο άνθρωπος που έδειξε τον δρόμο για τη νίκη.

Ο 28χρονος άσος συνεργάστηκε άψογα και γρήγορα σε κλειστό χώρο με τον Κολαούτι και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Ο Ερμής θέλησε να αντιδράσει, είχε ένα καλό σουτ με τον Μπεμπά στο 16ο λεπτό, αλλά μέχρι εκεί. Οι παίκτες του Παπαβασιλείου δεν είχαν ρυθμό, ούτε καθαρό μυαλό και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Αντίθετα, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που είχε, δεν ανοίχτηκε για δεύτερο, αλλά στο 32΄ ο Μοντέιρο, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, δεν χαρίστηκε.

Ο Πορτογάλος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Ερμή, υποδέχτηκε ωραία τη μακρινή μπαλιά του Βάλντερ και με ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα γκολ του αλλά και της ομάδας του. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.ΑΕΚ… για φίλημαΣτο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής θέλησε να μπει δυνατά, σε μια προσπάθεια να μειώσει και να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης κέρδους. Στα πρώτα λεπτά οι «φτεροπόδαροι» επιβλήθηκαν, έχασαν πολύ καλή ευκαιρία στο 52΄, όταν ο Ιμπραΐμι έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, αλλά ο Τσίνα δεν τέλειωσε σωστά τη φάση. Και μέχρι εκεί.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε και πολύ νωρίς έλεγξε τον ρυθμό, σταδιακά έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 3-0. Αφού πρώτα οι Κολαούτι και Μοντέιρο έχασαν κλασικές ευκαιρίες στο 55' και στο 61’ αντίστοιχα, ο Βάντερ δεν αστόχησε στην τρίτη φάση.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός με… σουτάρα έξω από την περιοχή στο 70ό λεπτό έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Μπογκατίνοφ και έκανε το 3-0. Στο σημείο εκείνο Ερμής κατέρρευσε ολοκληρωτικά, η ΑΕΚ συνέχισε στα ίδια επίπεδα και ο Λαρένα με κοντινό πλασέ έκανε το 4-0, τρία λεπτά αργότερα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν κάπως, είχαν όμως κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Τελικά το 4-0 ήταν το τελικό σκορ, με την ΑΕΚ να παίρνει σπουδαίο «διπλό».Κίτρινες: Ντε Πίνα, Μπεμπά (4η)Ερμής: Μπογκατίνοφ, Λόπες, Οουόν, Ντε Πίνα, Τσίνα, Σαμάρας, Μπεμπά (55΄ Μοράν), Τούρκο (46΄ Ταραλίδης), Ιμπραΐμι, Ατόρνο (63΄ Παπαθανασίου), Ονίλο.ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Λαρένα, Ορτίθ, Σκοπελίτης, Τομάς, Βάντερ, Μοντέιρο (68΄ Κυπριανού), Κολαούτι (76΄ Παύλου).

Αυτά είπαν Νίκι και ΚριστίανσενΣτα εύκολα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά και στην κακή μέρα που βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές αναφέρθηκε ο Νικόδημος Παπαβασιλείου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Ξέραμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού και νομίζω ότι στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Χωρίς λόγο δώσαμε ένα εύκολο γκολ στον αντίπαλο.

Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο γκολ. Από ένα πλάγιο άουτ δώσαμε ακόμα ένα πολύ εύκολο γκολ. Όταν είσαι με 2-0 πίσω στο σκορ είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και δεν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Ήταν μια κακή μέρα για μας. Σημασία έχει το αύριο και πως αντιδράμε μετά από μια τόσο κακή εμφάνιση. Καλή συνέχεις την ομάδα της ΑΕΚ» ανέφερε αρχικά.Τέλος είπε: «Είχαμε κάποια προβλήματα με κάποιους παίκτες όπως ο Ταραλίδης και ο Μοράν. Έπρεπε να αλλάξουμε κάτι. Ο Ταραλίδης έπαθε υποτροπή και θα τον χάσουμε για κάποιο διάστημα Οι καινούργιοι παίκτες θέλουν χρόνο».Από την πλευρά του ο Τόμας Κριστίανσεν είπε: «Κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ερμής που πρόσφατα κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ. Μετά την ήττα απο την Ομόνοια δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε ξανά. Σήμερα θέλαμε πολύ τρέξιμο και υπομονή, και αυτό ακριβώς κάναμε. Είναι μόνο τρεις βαθμοί και τίποτα παραπάνω. Πλέον κοιτάμε τον επόμενο αγώνα κυπέλλου».Για την παρουσία του Μοντέιρο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τον Μοντέιρο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός αφού υπήρχαν έντεκα παίκτες μας στο γήπεδο με εξαιρετική παρουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα