ΑΕΚ: Να καταρρίψει την παράδοση…

Εύκολη ομάδα δεν υπήρχε, άρα ούτε επιλογή. Η ΑΕΚ καλείται να περάσει το εμπόδιο της ΑΕΛ προκειμένου να επιστρέψει σε τελικό κυπέλλου έπειτα από οκτώ χρόνια. Τότε ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά φέτος ευελπιστεί να επαναλάβει ότι και στον τελικό του 2004. Να κατακτήσει το τρόπαιο. Συμπτωματικά σε εκείνο το παιγνίδι κέρδισε την ΑΕΛ με 2-1.

Από

την τελευταία φορά, οι κιτρινοπράσινοι επιχείρησαν να αγωνιστούν σε τελικό ακόμα τρεις φορές, όμως, ανεπιτυχώς. Αποκλείστηκαν από Ανόρθωση (06/07), ΑΕΛ (11/12) και Απόλλων (12/13). Φέτος, εύχονται να καταρρίψουν την αρνητική παράδοση και να διεκδικήσουν το 2ο κύπελλο στην ιστορία τους.

Η σημερινή κλήρωση έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ, μια εκ των ομάδων που την απέκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, την ΑΕΛ. Το ρόστερ των κιτρινοπράσινων άλλαξε σχεδόν εξολοκλήρου και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα … εκδίκησης.

Είναι, όμως, θέμα θέλησης, αποφασιστικότητας και ποιότητας. Τρία στοιχεία τα οποία διαθέτουν και απέδειξαν περίτρανα οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν. Η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο και τούτο φαίνεται μέσα από τη φετινή της πορεία.

Μόνο δυο ομάδες δεν κέρδισε μέχρι στιγμής και η μοίρα το έφερε με τέτοιο τρόπο ώστε να τις αντιμετωπίσει σε διάστημα λίγο μόνο ημερών. Τον ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα και την ΑΕΛ για το κύπελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα