ΑΕΚ: Η ανωτερότητα και ο εξαιρετικός απολογισμός

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ, κέρδισε 2-0 και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το ισχυρό προβάδισμα και η παρουσία των δυο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθιστούν την ομάδα της Λάρνακας ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση.

Στο ποδόσφαιρο είδαμε πολλά και θα δούμε ακόμα περισσότερα, όμως, είναι κάποια πράγματα που δύσκολα ανατρέπονται. Για παράδειγμα η διαφαινόμενη πρόκριση της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ιδιάκεθ ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα πιο μπροστά από τη σαφώς πιο έτοιμη αντίπαλο της, είχε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή που έφτασε μέχρι το 71%, τις ευκαιρίες και φυσικά τα δυο τέρματα. Αυτά δηλαδή που μετράνε και πιθανότατα θα της δώσουν το διαβατήριο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με την ευχή να τα καταφέρει.

Βέβαια, όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσει τους λαρνακείς ενόψει του επαναληπτικού στο Μινσκ την ερχόμενη Πέμπτη. Οφείλουν να παρουσιαστούν με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους και αν είναι δυνατό να περάσουν με δεύτερη νίκη. Έδειξαν ότι μπορούν να το πετύχουν.

Εξαιρετικός απολογισμός

Η ΑΕΚ έχει εξαιρετικό απολογισμό μέχρι στιγμής στα προκριματικά. Σε πέντε παιχνίδια, μετρά τέσσερεις νίκες και μια ισοπαλία στον επαναληπτικό με την Λίνκολν. Ο συντελεστής τερμάτων είναι ακόμα καλύτερος, με 10 υπέρ και 1 κατά.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων νικών σημειώθηκαν στην «ΑΕΚ Αρένα» που αποδεικνύεται το ισχυρό όπλο της ομάδας στην πρώτη παρουσία της στο ιδιόκτητο γήπεδο. Οχτώ τέρματα πέτυχαν οι κιτρινοπράσινοι στην έδρα τους και κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους.

Καυτή «Αρένα»

Η παρουσία του κόσμου και η στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν όλα τα λεφτά. Είναι από τις λίγες φορές που είδαμε κάτι τέτοιο από τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι πραγματικά πρόσφεραν τα μέγιστα στην πολύτιμη νίκη της ομάδας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα