ΑΕΚ - Βέροια 3-0

Δίχως να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Βέροια και αύξησε το νικηφόρο σερί της στη Super League στα πέντε ματς. Βάργκας, Αραβίδης και Μάνταλος οι σκόρερ για την Ένωση. Έχασε πέναλτι ο Μπουονανότε.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν άλλαξε το 4-3-3 της ΑΕΚ για ακόμη ένα ματς,

ενώ από την άλλη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Βέροιας, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό είχαν δοκάρι σε σουτ του Μαγέβσκι.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν την κατοχή, όμως δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή της Βέροιας, με την πρώτη του ευκαιρία να καταγράφεται στο 18' με την κεφαλιά του Γιόχανσον να περνάει άουτ. Από την άλλη, η ομάδα του Ελευθερόπουλου έχοντας επιτύχει το στόχο της να "μπλοκάρει" τα ατού της ΑΕΚ, εκμεταλλευόταν τις αντεπιθέσεις και είχε κάποια σουτ προς την εστία του Ανέστη. Στο 38ο λεπτό, στην δεύτερη φορά που η Ένωση επισκέφτηκε τα καρέ της Βέροιας, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αραβίδης "άνοιξε" στα αριστερά στον Ντίντακ, εκείνος με τη μία έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Βάργκας με προβολή έγραψε το 1-0.

Το γκολ φάνηκε να αναπτερώνει το ηθικό των παικτών της ΑΕΚ που με την έναρξη του δευτέρου μέρους κατάφεραν και πάλι να "χτυπήσουν" την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 55' ο Αραβίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Βέροιας στην περιοχή της κι από κοντά νίκησε τον Καντιμοίρη για το 2-0. Το σκορ "ασφαλείας" έδωσε το δικαίωμα στον Γκουστάβο Πογέτ να κάνει αλλαγές, ξεκουράζοντας κάποιους παίκτες του ενόψει και του αγώνα με τον Ηρακλή για το Κύπελλο μεσοβδόμαδα.

Ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε για αρκετά λεπτά, ώσπου στο 87' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μαλόν μέσα στην περιοχή. Ο παίκτης της Βέροιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως ο Μπουνανότε που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Καντιμοίρη. Ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Άρθο κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε -ορθώς- ως οφσάιντ, ενώ στην τελευταία φάση του ματς η Βέροια είχε δεύτερο δοκάρι με τον Μαγέβσκι.

Πηγή: Contra.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα