Αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του κράτους για τους πρόσφυγες

Για «αδιάπτωτο ενδιαφέρον» του κράτους για τον προσφυγικό κόσμο έκανε λόγο την Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Σε χαιρετισμό του στο δείπνο της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, στο Σωματείο Διγενής Ακρίτας Μόρφου, στην Αγλαντζιά, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, συνεχίζει άοκνα να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας της χώρας.

Πρόσθεσε ότι στον προϋπολογισμό του 2017 προνοείται το ποσό των €56.172.520 για εφαρμογή των στεγαστικών σχεδίων που παραμένουν

σε ισχύ και απευθύνονται σε εκτοπισθέντες.

Αναφέρθηκε εξάλλου σε σειρά μέτρων που, όπως είπε, αποδεικνύουν «το αδιάπτωτο ενδιαφέρον» του κράτους, όπως η απόφαση του Υπουργικού για την πλήρη εξίσωση των εκ μητρογονίας με τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες, αναφορικά με τα στεγαστικά σχέδια.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, στο ταμείο Επιδότησης Ενοικίου Εκτοπισμένων και Παθόντων υπάρχει πρόνοια στον προϋπολογισμό 2017 για €7,7 εκ., ενώ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, έλαβαν επιδότηση ενοικίου 4.734 δικαιούχοι.

Συνεχάρη τέλος την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων για το αξιόλογο έργο που επιτελεί και για την αγαστή συνεργασία της με την Κυβέρνηση, ενώ ευχήθηκε να υπάρξει θετική κατάληξη και οριστική διευθέτηση του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα