Αδιανόητη ματσάρα με «κόκκινο» θρίαμβο!

Η Λίβερπουλ έχανε με 1-0, το γύρισε σε 4-1 και νίκησε τελικά 4-3 την Άρσεναλ
Πρέμιερ Λιγκ δεν περιμέναμε όλοι; Ορίστε… Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, όπου όμοιό του θα αργήσουμε λογικά να δούμε, η Λίβερπουλ έφυγε με το σπουδαίο διπλό από την έδρα της Άρσεναλ, επικρατώντας με σκορ 4-3!

Οι «κόκκινοι» έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με σκορ 4-1, όμως οι Λονδρέζοι πίεσαν και μας προσέφεραν ένα ματς που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε.

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 31' με τον Γουόλκοτ (είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι ένα λεπτό νωρίτερα). Η Λίβερπουλ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του

πρώτου ημιχρόνου με τη… φαουλάρα του Κουτίνιο και στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το σκορ με τον Λαλάνα στο 49'.

Εκεί άρχισε το… πάρτι! Ο Κουτίνιο ξανά στο 56΄έγραψε το 3-1, ο Μανέ στο 63' έδωσε με φοβερό σόλο διαστάσεις θριάμβου στο ματς, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ένα λεπτό αργότερα με τον Τσάμπερλεϊν. Το ματς πήρε «φωτιά» στο 75', όταν με κεφαλιά ο Τσέιμπερς μείωσε σε 4-3, δίνοντας προσωρινά ελπίδες για το… θαύμα στους «κανονιέρηδες».

Πως από μία φάση μπορεί να αλλάξει η ροή του αγώνα. Αυτό το ένιωσε και η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ. Πάνω που οι «κόκκινοι», λοιπόν, είχαν αρχίσει να πατούν γερά στα πόδια τους και να επισκέπτονται την εστία του Τσεχ ήρθαν δύο λάθη από τον Μορένο να τους τα χαλάσουν όλα.

Αρχικά στο 30', το λιγότερο… επώδυνο! Ο Ισπανός ανέτρεψε τον Γουόλκοτ εντός της περιοχής, ο Άγγλος κέρδισε πέναλτι, όμως την εκτέλεσή του σταμάτησε επιτυχημένα ο Μινιολέ. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Μορένο έχασε πάλι τον Γουόλκοτ και εκείνος δεν… συγχώρησε, σκοράροντας με διαγώνιο σουτ.

Το μομέντουμ, λοιπόν, έδειχνε Άρσεναλ. Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ, αλλά ώς εκεί… Μέχρι τη στημένη μπάλα στις καθυστερήσεις. Ο Κουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήρε αδιανόητη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσεχ. Ήταν η ώθηση που χρειαζόταν…

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κλοπ ήταν απλά ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ! Δεν έχασε λεπτό. Αμέσως επέβαλε τον ρυθμό της και κατάφερε να φέρει τούμπα την αναμέτρηση με το άψογο τελείωμα του Λαλάνα στο 49'. Blackout για την Άρσεναλ, το οποίο φυσικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Λίβερπουλ, η οποία στο 56' πάγωσε εκ νέου το Λονδίνο, παίρνοντας αέρα δύο τερμάτων με την προβολή του Κουτίνιο!

Και αν κανείς περίμενε ότι οι «κόκκινοι» θα κατέβαζαν στροφές έκαναν λάθος! Συνέχισαν να κάνουν… πλάκα στην αντίπαλη άμυνα και να σφραγίσουν τον θρίαμβό τους με το απίστευτο σόλο του Μανέ στο 63'!

To παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Το σόλο του Μανέ… διαδέχτηκε η εξίσου εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Τσάμπερλεϊν ένα λεπτό μετά για να γίνει το 4-2! Το ματς άνοιξε… Η Άρσεναλ άρχισε να πιέζει περισσότερο, ευελπιστώντας σε ένα θαύμα, το οποίο άρχισε να πιστεύει ακόμη περισσότερο μετά την κεφαλιά γκολ του Τσέιμπερς, ο οποίος στο 75' έγραψε το 4-3!

Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, τα εναπομείναντα λεπτά αποτέλεσαν επιθετικό μονολογο των γηπεδούχων, οι οποίοι πάσχιζαν για την ισοφάριση. Πίεσαν, είχαν καλές στιγμές, όμως η Λίβερπουλ ξεπέρασε το σοκ και κράτησε μέχρι τέλους τη σπουδαία νίκη.

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 3-4
(31' Γουόλκοτ, 64' Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, 75' Τσέιμπερς - 45+1', 56' Κουτίνιο, 49' Λαλάνα, 63' Μανέ)

Keywords
Τυχαία Θέματα