Xάος στην Τουρκία από γενικό μπλακ-άουτ

Πανικός επικρατεί σε ολόκληρη σχεδόν την Τουρκία, η οποία παρέλυσε λόγω διακοπής ηλεκτρισμού. Eκτιμάται ότι η διακοπή οφείλεται σε γενικό πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης αν και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρισμού ΤΕΙΑS αναφέρει ότι "λόγω της διακοπής σύνδεσης στη γραμμή Ευρώπης - Τουρκίας υπάρχει διακοπή ηλεκτρισμού σε ολόκληρη την χώρα". Ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει

οριστικά ποια είναι η αιτία. Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μεγάλη έκρηξη, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα είναι στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Η διακοπή ηλεκτρισμού ισχύει και στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας όπως την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Προύσα, την Αττάλεια, την Αδριανούπολη, τα Άδανα, την Καισάρεια, το Ικόνιο, το Χατάι, τη Σαμψούντα.

Η διακοπή ξεκίνησε στις 10.36 και προκλήθηκε πανικός καθώς παγιδεύτηκαν άνθρωποι στο μετρό και στους ανελκυστήρες. Ανακοινώθηκε ότι σταμάτησε η λειτουργία του μετρό και του τραμ, επηεράστηκε ακόμη και η παροχή νερού, επηρεάστηκαν και πτήσεις στα αεροδρόμια, σταμάτησε η λειτουργία των φαναριών της τροχαίας προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, επηρεάστηκε και η λειτουργία του διαδυκτύου, σταμάτησε η παραγωγή σε εργοστάσια.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η διακοπή μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες αν και άλλοι εκτιμούν ότι μπορεί να διαρκέσει και μία μέρα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμετο τρομοκρατικής ενέργειας. "Πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή μετάδοσης αλλά ερευνούμε όλες τις πιθανότητες", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα