WSJ: Οι χώρες της κρίσης αφήνουν πίσω τους την Ελλάδα

Η Eλλάδα για άλλη μια φορά είναι ξεχωριστή-για όλους τους λάθος λόγους, γράφει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αναφέροντας, ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα αμερικανικού Τύπου που επαινεί την χώρα μας και παράλληλα, επισημαίνει την προβληματική οικονομική πορεία της Ελλάδας, σε μερικές μόλις μέρες. Και το CNN έκανε λόγο για πρόοδο της

κυπριακής οικονομίας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα πάει προς τα πίσω.


Σύμφωνα με τη WSJ, καθώς η ευρωζώνη βρίσκεται σε αναταραχή, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος μπήκαν στην πρώτη γραμμή, αφήνοντας στην ουσία πίσω τους την Ελλάδα.

Η Ελλάδα ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση, όπως περιγράφει η εφημερίδα, η οποία κάνει αναφορά στο χθεσινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών και την (τραγική αλλά αναμενόμενη) εικόνα που παρουσίασε.

Στη συνεχεία η WSJ αναφέρει ότι οι αριθμοί για την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία είναι λιγότερο εντυπωσιακοί συγκριτικά με αυτούς της Ισπανίας, ωστόσο έχουν όλες επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα τονίζει, ότι τα ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονταν σε οικονομική κρίση έχουν πολλά ακόμη να κάνουν για να στηρίξουν το μέλλον τους. "Με εξαίρεση, όμως, την Ελλάδα, τα χειρότερα φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν", συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα